Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Keşke Nobel Barış Ödülü verseydiniz!

Keşke Nobel Barış Ödülü verseydiniz!

Srebrenitsa'da binlerce insanın katledildiği soykırımı kabul etmeyen ırkçı Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesi, Nobel Akademisi'nin ırkçılığı savunduğunun göstergesidir.
 
Hem de Dünya İnsan Hakları gününde verilen bu ödül şehitlere saygısızlıktır.
 
Herkesin bildiği bir gerçek var. Nobel ödülleri, uzun süredir siyasidir. Bugüne kadar verilen ödüllerin birçoğu siyasi saiklerle verilmiştir.
 
Netice olarak Orhan Pamuk'un ödüllendirildiği bir kuruluştan bahsediyoruz...
 
Kendi milletini Ermeni soykırımı yapmakla suçlayan Orhan Pamuk da Nobel Edebiyat Ödülü almıştı hepimizin hatırladığı gibi.
 
İşte bu sebeple Peter Handke'ye Nobel Edebiyat Ödülü verilmesini garipsemiyorum.
 
Hatta keşke adama Nobel Barış Ödülü verseydiniz kardeşim. Hatta sıkılmayın tüm katillere ödül verin...
 
Daha önce yaptığınız gibi…
 
Kimlere kimlere Nobel Barış Ödülü vermediniz ki!
 
Listeye bakınca foyanız ortaya çıkıyor zaten.
 
1990‘da, dönemin Sovyetler Birliği lideri Mihail Gorbaçov‘un emriyle Kızıl ordu birlikleri, 19 Ocak'ı 20 Ocak'a bağlayan gece saat 01.00'de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye girdi ve acımasızca sivil halkın üzerine ateş ederek kanlı bir katliam gerçekleştirdi. Rus Askerleri karadan ve havadan ağır silahlar ve tanklarla yaşlı, genç, kadın, çocuk demeden herkese ateş ederek saldırdı. Saldırıda yüzlerce Azerbaycan Türk'ü şehit edildi.
 
Mesela 1990 yılında Nobel Barış Ödülü verdiğiniz Mihail Gorbaçov’a Bakü Katliamı nedeniyle bu ödülü verdiniz sanırım. Sonuçta ölenler tıpkı Srebrenitsa’da olduğu gibi burada da Müslümanlardı…
 
9-18 Temmuz 1948’de, İzak Rabin’in açık emirleriyle gerçekleştirilen Lida Katliamı’nda, 10 gün içerisinde 60.000 kişi evlerinden atılırken, bunu takip eden El Tira, Tantoura ve Hayfa katliamları ile yüzlerce Filistinli sivil katledildi.
 
Mesela 1994’te Nobel Barış Ödülü verdiğiniz İsrail Başbakanı İzak Rabin… Lida katliamının emir verenine de mi Müslümanları katletti diye ödül verdiniz?
 
Hepsini bir şekilde aklamaya çalışırsınız da Filistin katliamlarının en büyük sorumlularından Şimon Peres’e ödül verirken hiç mi utanmadınız?
 
Peres'in Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı sırasında özellikle Gazze'de yapılan katliamlar, tarihin en kanlı saldırıları olarak anılıyor. Peres'in 93 yıllık yaşamındaki bir diğer utancı ise, Lübnan Kana Katliamı.
 
Bu katilin gözünün içine baka baka ‘One Minute’ diyen, ‘Öldürmeyeceksiniz’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’a ödül verecek haliniz yoktu ya değil mi?
 
Gerçi o kirli ödülü Cumhurbaşkanı Erdoğan zaten kabul etmezdi, etmeyeceğini de kendisi ifade etti zaten…
 
Kimlere kimlere ödül vermediniz ki!
 
Arkasında Müslümanların kan gölünü ve gözyaşlarını bırakarak giden Barack Obama’ya bile Nobel Barış Ödülü verdiniz!
 
Obama’nın başkanlık yaptığı süreç, Müslümanların en çok zarar gördüğü dönem oldu.
 
Suriye’de terör örgütleriyle birlik oldu. PKK uzantısı PYD teröristlerini bir numaralı müttefik yaptı, PYD teröristlerine silah dağıtırken DAEŞ terör örgütüne bile ‘yanlışlıkla’ silahlar verildi.
 
3 Temmuz 2013’te Mısır’da darbe oldu. ABD darbeye ses çıkarmadı hatta destekledi. Darbe karşıtları katledildi, neredeyse 4 bin sivil öldürüldü. Cumhurbaşkanı Mursi dahil binlerce kişi idam cezasıyla hapse tıkıldı. Obama ise darbecileri alkışladı, Sisi’ye arka çıktı.
 
Kaddafi linç edildi ancak Libya’da çatışmalar hiç durmadı. Seçilen yönetime darbe yapıldı, Obama Libya’daki CIA’e çalıştığı iddia edilen darbeci General Hafter’le ittifak yaptı. Libya’da 55 bin insan katledildi, ülke şu an bir yandan DAEŞ teröristlerinin işgal ve saldırılarıyla diğer yandan bölünme tehlikesiyle boğuşuyor.
 
Obama göreve geldiğinden bu yana Irak’ta 100 bin sivil hayatını kaybetti. Afganistan’da Obama döneminde 43 bini sivil olmak üzere 70 binden fazla insan hayatını kaybetti.
 
Obama yönetimi Türkiye’nin kırmızı çizgileri olan PKK-PYD-FETÖ terör örgütlerini bağrına bastı. FETÖ elebaşının iade süreciyle ilgili tek adım atmadı. 15 Temmuz kanlı darbe girişimini destekledi. PKK-PYD’yi tek müttefik ilan etti.
 
O kadar çok sabıkası var ki Nobel Barış Ödülü verilen bu isimlerin. Sayfalar yetmiyor.
 
Aziz Sancar gibi, ödül alan birkaç iyi insanı tenzih ederek söylüyorum ki, ister edebiyat olsun, ister başka bir dal olsun; Nobel Komitesi, katillerin ve dünyadaki katliamların aklama merkezi olarak görev yapıyor…
 
Böyle ödül olmaz olsun, alın ödülünüzü başınıza çalın!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR