İsmail Poçan

İsmail Poçan

Kombassan’a yeni enerji gelmiş

Kombassan’a yeni enerji gelmiş

Kombassan Holding’de yeni yönetim Kurulu Başkanlığı’na Ali Rıza Alaboyun geldi.

63. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı, 64 ve 65. Hükümetlerinde ise Enerji ve Tabii Kaynakları Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Alaboyun’un Başkan olması ile birlikte Kombassan yeni döneme merhaba dedi. Alaboyun da dün yönetim kurulu ile birlikte tanışma toplantısı düzenledi.

Alaboyun toplantıda hem Kombassan adına hem de Konya adına önemli açıklamalarda bulundu.

İşte geniş bir basın mensubu katılımı ile gerçekleşen o toplantıda bizim gözümüze çarpanlar;

Başkan Alaboyun ilk olarak Haşim Şahin ile yola devam edeceklerini üstüne bastıra bastıra defaatle söyledi.

Alaboyun’un “Haşim Şahin bu kurumun kurumsal hafızası. Onunla çok paylaşımımız var. Alacağımız bilgi var. O devam edecek. Zaten O devam etmeseydi ben de etmezdim” demesi hem dikkat çekici hem takdire şayandı.

Böylece her türlü dedikodunun önünü daha ilk günden kesmiş oldu yeni Başkan…  Anlaşılan Holdinge yeni bir heyecan getirmek için yapılmış bu değişiklik.

Ali Rıza Alaboyun’un siyasette 3 dönem milletvekilliği yapmış, Enerji Bakanlığı ve yardımcılığı yapmış olması dolayısıyla Ankara’nın ve Siyasetin göbeğinde bir isim. Bu bağlamda hem Konya’ya hem de Kombassan Holding’e çok önemli katkılar sağlayacağı açık. Ayrıca yeni bir vizyon ve yeni bir ufuk ve yeni bir yol haritası demek bu aynı zamanda…

Konya’nın bu dönemdeki en büyük eksiklerinden bir tanesi Ankara ile temasının zayıflığıydı. Bunu giderebilecek en önemli isimlerden bir tanesi de hiç şüphesiz Ali Rıza Alaboyun. Hem Holding için hemde Konya ekonomisi için önemli bir isim olacak…

Diğer taraftan Alaboyun, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli sektörlerinden biri olan enerji sektörünü çok iyi biliyor olması da büyük bir avantaj. Konya’nın, Türkiye’nin ve Dünyanın en önemli sektörü haline gelecek ‘enerji’ de Kombassan’ın da Konya’nın da elini güçlendirecek bir isim. Hatta bu önemli değişiklik bunun için mi yapıldı diye soramadan edemiyor insan? 

Önceki gün Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın 1 milyar dolarlık yatırım startı vermiş olması ile bir ilgisi yok elbet bu değişimin. Çünkü değişim kararı Temmuz ayında darbe öncesinde planlanmış. Ama enerjinin bu denli önem arz edeceği yıllar öncesinden herkesin malumu… Son dönemdeki atılımlarla öngörülmüş bir şey değil bu…

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Ali Rıza Alaboyun isminin Kombassan Holding’e pozitif katkı sağlayacağı kesin.

Alaboyun’un konuşmasında üzerinde durduğu önemli noktalardan biri de küçük yatırımcıyı korumaktı. Buradan anlıyoruz ki Kombassan’da hissesi olan yatırımlarını Kombassan’da değerlendirmek isteyen herkes bu dönemden sonra iyi hamleler bekleyebilir. Çünkü Holding’in ana hedeflerinden bir tanesi yatırımcısını mutlu etmek.

Sonuç olarak her halükarda Kombassan’ın çok daha güzel günlere yelken açacağı görünüyor. Ben Ali Rıza Alaboyun’un konuşmalarından heyecan duydum. Çok pozitif bir kişilik ve konuşmaya açık birisi. Her soruya da elinden geldiğince cevap veriyor.

Kombassan’a yeni bir enerji gelmiş.

Başkan Alaboyun ve yönetimine tekrar hayırlı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR