Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Konfor alanı

Konfor alanı

Muhalif olmak ne büyük lüks. Ben olsam şöyle yaparım, ben olsam böyle yaparım diye kafana göre konuş. Tabiri caizse bol keseden salla. Ekonomi uygun mu? Vaatlerin mantığı var mı? Gibi soruların cevabı hep aman bana ne olsun… Nasıl olsa muhalefettesin. Nasıl olsa vaatleri sadece iktidara zarar vermek için veriyorsun.

Sonra iki büyük şehirde seçimi kazan. Beş sene o iki büyük şehri yönet. Gerçekleştirdiğin vaatlerin seçim öncesi verdiklerine yaklaşamasın bile. Sonrasında yeni seçim döneminde eski vaatlerin sorulduğunda hatırlamıyorum de. Yine bol vaat. İktidar seçmeninin sandığa gitmemesi sayesinde yeniden seçil. Hatta bu muhalefet olmanın lüksünü kullanarak bol keseden vaat ettiklerin ve konjonktür sayesinde yeni yerler de kazan. İşte şimdi er meydanı önünüzde sayın muhalafet…

Ne yapacaksınız?

Koskoca bir hiç.

Nereden mi biliyorum?

Daha önceki icraatlerinizden. Daha önce yapmadıklarınızdan. Yapılacak olanlara mani olmalarınızdan.

Halkla iç içe olacağız diyen ve bu dönem belediye başkanı seçilen bazı başkanlara basın mensuplarının bile ulaşamadığı duyumlarını alıyoruz. Bazıları şaşırıyorlar böyle şeylere.

Yahu seçileceklerini düşünerek vaat etmediler ki bize ulaşırsınız diye. Baktılar ki hizmet makamı meşakkatli onlar da tıpkı büyük şehirler de ki örnekleri gibi kendi kendilerine takılacaklar. Tatillere gidecekler, bize tatil yakışmaz mı diyecekler. Telefona çıkmayacaklar, yoğunuz diyecekler.

Yarın soracaksınız başkanım vaatleriniz ne oldu diye…

Ne vaadi ben hatırlamıyorum diyecekler.

Seçim öncesi muhalif olmanın lüksünü kullandılar ve şimdi muhalefet edemeyecekleri yerlerdeler. Ve onların tek bildikleri şey muhalif olmak.

Yalnızca yöneticiler için değil bu söylemlerim. Muhalif seçmen olmak da aynı şekilde konforlu. Sadece eleştiri üzerine kuruyorsun tüm söylemleri. İyi yapılan şeylerde de zaten yapmaları lazım diyorsun. Hiçbir şeyi beğenmek zorunda hissetmiyorsun kendini. Her şeye kulp takıyorsun. Terörist saldırıyor iktidara kızıyorsun. İsrail Gazze’de soykırım yapıyor iktidara kızıyorsun. Amerika benim dediğimi yapmazsan ekonomini batıracağım diyor ve ekonomine saldırıyor sen “dış mihraklar” diyerek dalga geçiyor yine iktidara saldırıyorsun.

Bu ülkede en konforlu alan muhalefet. Allah iktidarın yardımcısı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR