Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Konya daha da güzel olacak

Konya daha da güzel olacak

Mevlana Meydanı’nda atılan her adım şehrin siluetine faydalı bir hamle olarak tarihe geçiyor. Mevlana Meydanı; planlanan her şey yapıldığında tarihi anlamda şehrin en önemli bölgesi, şehrin aynı zamanda da gözdesi olacak. Alaeddin bulvarı da hakeza yeni bir yüze kavuşuyor ilk etabı biten çalışmalarda ikinci etap çalışmaları hızla devam ediyor. Tamamı bittiğinde Selçuklu payitahtına yakışır bir görüntüyle karşılayacak bizleri. Bu çalışmaların tümü marka şehir olma yolunda atılan doğru adımlar. Konya kendi içinde birçok marka barındıran bir şehir. Kendi markalarını şehir pazarlamasında ve tanıtımında doğru kullanabilirse turizm konusunda çok daha önemli bir noktaya gelebilir. İslam olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olmamız çok büyük bir fırsat. Konya’nın büyük bir turizm ve gastronomi şehri olduğunu tüm dünyaya göstermeliyiz.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı hemşehrimiz sayın Murat Kurum Konya’nın tüm projeleri için büyük bir şans. Kendisine özellikle teşekkür etmemiz lazım. Tüm Konya projelerini hassasiyetle takip ettiğini biliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Uğur İbrahim Altay’ın Konya’nın çehresini iyi yönde değiştirme adına attığı adımlar alkışı hakkediyor. Başkan ve ekibine de teşekkür etmeliyiz. Ve adını andığımız iki siyasiden bir ders çıkarmalıyız. Birlik olabilirsek, birlikte hareket edebilirsek, derdimiz Konya olur ayak oyunlarıyla uğraşmazsak; Konya için taş üstüne taş koyulur, memleketimiz kazanır. Bizim derdimiz memleketimiz, insanımız. Gerisi emin olun teferruat. Kim bu şehir için bir çivi çaktıysa Allah ondan razı olsun.
Trafiği rahatlatmak adına atılan adımlar da takdire şayan. Geçmiş dönemlerde maalesef  öngörüden yoksun yapılan projelerin cefasını çekiyoruz. Ama son dönemde bazı arterlerde yapılan yol genişletme, durak yerlerinin değiştirilmesi gibi çalışmalar hayati öneme sahip. Yeni açılacak büyük caddelerle şehrin ana arterlerinin yükü de hafifletilecek. Büyük şehrin derdi büyük olur, büyük şehir olup trafik çilesi olmayan şehir yok önemli olan çileyi en az indirmek. Bu konuda da başkan ve ekibini tebrik etmeliyiz. Ve daha yaşanılası bir Konya için hepimiz daha özverili olmalıyız.
.....
Geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı Babaannem Macide Uluçamlıbel’i kaybettik. Üzerimizde emeği çoktu, biz ondan razıydık Rabbim de ondan razı olsun inşallah. Cenazemiz münasebetiyle arayan, soran, taziyelerini ileten tüm dostlarımızdan da Rabbim razı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR