Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Provokatör değilseniz sorun yok…

Provokatör değilseniz sorun yok…

Son günlerde gündemde olan konulardan birisi; Dezenformasyon yasası.

Yasanın detayları günlerdir yazılıp çiziliyor onun için detaylardan bahsetmeyeceğim.

Sosyal medyadan yanıltıcı bilgiler yayarak milleti yanış yönlendirmeyecek, yalan haberlerle insanları kandırmayacak olanlar için herhangi bir sorun teşkil etmeyen bir yasa…

Saçma sapan bir paylaşımla halkı galeyana getirip sokaklara dökenler, dökmek isteyenler yasayla ilgilide dezenformasyon yapıyorlar aslında.

Geçtiğimiz yıllarda bir şehrimizde 37 sabıkası olan bir ahlaksız bir evladımıza tacizde bulunmuş olay polise intikal ettiğinde yüzlerce provokatör sosyal medya paylaşımlarında tacizcinin yabancı uyruklu olduğu iddiasıyla halkı sokaklara dökmüştü.

Bu tarz olaylar sosyal medyada paylaşımların başkaları tarafından da beğenilmesi ve paylaşılmasıyla adeta bir kartopu oluşturuyor. Halbuki basit bir araştırmayla işin doğrusuna ulaşılabilecekken, devlet kurumlarının yalan söylediği iddialarıyla daha da büyük infialler yaratılmaya çalışılmakta.

Bu yasa bu tarz eylemlerin önüne geçmek için gerekli…

Peki yeterli mi?

Aslında yıllar öncesinde atılması gereken adımlar vardı. Kısmen atılan bu adımlar daha kararlı daha kapsamlı hale gelmeliydi.

Medya okuryazarlığı özellikle sosyal medyanın günümüzdeki konumu göz önüne alındığında en önemli konumuz olmalıydı…

Dezenformasyon yasasıyla başlayan sürecin özellikle genç kardeşlerimizi bilinçlendirmek için medya okuryazarlığı eğitimlerinin ilköğretim seviyesinden başlayarak tüm eğitim sürecinde iletişim uzmanları tarafından verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu konuda da yasa sonrası artık daha karalı adımlar atılacağına inanıyorum.

Dünya belediyeler birliği başkanlığı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’a ve Şehrimize hayırlı olsun.

Tabi bu dönem başkanlığının bir önemi de Cumhuriyetin yüzüncü yılını kutlayacağımız 2023 yılında dünya belediyeler birliği başkanlığını Uğur Başkanın yapacak olması…

Uğur başkan AK Parti belediyeciliğini Türkiye’den sonra tüm dünyaya gösterecek.

Önümüzdeki dönem ne getirir bilemeyiz lakin görünen köyde kılavuz istemez… Uğur başkanı Konya Büyükşehir Belediye başkanlığı ve dünya belediyeler birliği başkanlığının ardından yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la el ele yol yürüyeceği önemli görevlerde göreceğimiz aşikar.

Konya önemli bir marka ve bu markaya değer katan herkese destek olmaya devam etmeliyiz.

Uğur başkanı ve ekibini tekrar tebrik ederim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR