Sami Gediz

Sami Gediz

Konya Kitap Günleri ve Kahvehan

Konya Kitap Günleri ve Kahvehan

Cumartesi günü diğer haftalara nazaran yoğun geçti. Sabah ilk olarak güne MEVKA’nın Anfised ile birlikte düzenlediği program ile başladık. Hindistan’dan gelen yatırımcılara, çeşitli bilgiler verildi. Hindistan ile aramızdaki ticaretin geliştirilmesi noktasında görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye’nin ekonomisinin gün geçtikçe büyüdüğünün diğer ülkelerde farkındalar. Bu tür yatırım programlarında emeği olanları kutluyorum.

Konya Kitap Günleri açılışı da Cumartesi gününe denk geldi. Program bir hayli kalabalıktı. Vali Muammer Erol, Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Konya ve Van İl Başkanları, davetliler açılıştaydı. Okumanın önemi noktasında tek tek konuşmalar yapıldı. Avrupa ülkelerine nazaran daha az okuduğumuz dillendirildi. Sayın Valimiz Muammer Erol’un kürsüde ki bir sözü ise gerçekten çok anlamlıydı. ‘Kitap okuyarak kitapsızlaşanlardan olmayalım’ dedi. Bu söz gerçekten çok anlamlı. Mesele kitap okumakta bitmiyor. Doğru kitabı da okumak önemli. Milletvekili Üzülmez ise yeni yetişen gençliğin sosyal medyada vakit geçirmekten kitaba zaman ayıramadığını söyledi. Aslında artık kitaplar cep telefonuna bile indirilebiliyor. Telefon üzerinden bile kitap okunabilir. Çocukları bunlara teşvik etmek için bir çaba harcayabiliriz. Ak Parti Van İl Başkanı ise Konya ile kardeş şehir olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Doğuda cehalet ve fakirliğin en büyük sorunlar olduğunu dile getirdi. Bu kitap günleri etkinliğinin Van’da da yapılmasını Başkan Akyürek’ten rica etti. Konya ile Van artık ortak paydada sık sık buluşacak. Başkan Akyürek protokol konuşmaları esnasında telefon geldiği için ayrıldı. Tekrar geldiğinde açıkcası kim aradı merak ediyorduk. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hocanın aradığını ve selamlarını iletti. Eskiden Cezaevi olan Zindankale’de şimdi kitap günleri düzenleniyor. Umarım Konya bu tür sosyal etkinlikleri daha fazla yaşatır.

KAHVEHAN KONYA’DA İLKLERİ GETİRMİŞ

Konya’nın özenilerek hazırlanmış, business konsept dedikleri türden şekillendirilmiş mekanı Kahvehan’ın açılışına katıldık. Bu mekanda sigara ve nargile yasağı yok. Çünkü yönetmeliğe uygun bir konsept oluşturmuş. Biliyorsunuz Türk Milleti her yasağa bir çare bulur. Burada da bunu gördük. Mehmet Han Bey burada kişiye özel sunum şekliyle de beğeni topluyor. Mesela bir çay istiyorsunuz, çayın yanında kurabiye, sorma şeker ve bir minik bardak içerisinde çiçek geliyor. Maksat estetik olsun. Ama ilgi çekiyor. Açılışa yoğun ilgi vardı. Dostları Mehmet Bey’i yalnız bırakmamış. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve Milletvekili Hüseyin Üzülmez’de kendisini yalnız bırakmayarak açılışa gelenler arasındaydı. Basın camiasından birçok dostumuz, Konya Gazeteciler Cemiyet Başkanımız Adem Alemdar, Koyuncu Fiat Genel Müdürü Fatih Güneş, Diyetisyen Aslı Cemile Özatan, Güven Öten orada gördüklerim arasındaydı. Konyaspor’un başarılı futbolcularından Ömer Ali Şahiner’de açılışa kız arkadaşıyla birlikte katılanlar arasında yerini almış. Bundan sonra Nargile eşliğinde sohbetler, siyasi gelişmeler, kulisler bu mekanda yapılacak gibi görünüyor. Böyle bir mekanı Konya’ya kazandırmasından dolayı Mehmet Han Çopur Bey’i tebrik ederim. Bol kazançlar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR