Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konyalılar müjde bekliyor!

Konyalılar müjde bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok uzun bir aradan sonra Cuma günü Konya’ya geliyor. Uzun bir ara dememin sebebi, Konya Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hiç bu kadar uzun süre ayrı kalmamıştı.
 
En son Konya’ya geldiğinde tarihler 1 Eylül 2019’u gösteriyordu. Başkan Altay’ı ve Konya’yı Konyalılara emanet etmiş, çeşitli müjdeler vermişti.
 
Geçen süreçte Konya, üretime, istihdama, kültüre, sanata, eğitime ve ülke kalkınmasına sağladığı destekle Erdoğan’ın emanetine sahip çıkarak çok daha fazla yatırımı hak ettiği gösterdi.
 
Her zaman söylediğimiz gibi, Konya Cumhurbaşkanını, Cumhurbaşkanı is Konya’yı çok seviyor.
 
O sebeple olacak ki Erdoğan en önemli mesajları hep Konya’dan vermiş, dünyaya Konya’dan seslenmiştir. Başta dış politika olmak üzere yine Konya’dan dünyaya çok önemli mesajlar verecektir. Konyalıların sevgisine onlarca kez şahit olduğu için kendinden yine bir başka emin olacaktır.
 
Tabi Konya için yine müjdeler verecektir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’dan çok büyük beklentileri olduğu gibi, Konyalıların da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli beklentileri var.
 
Konya çiftçisinin bulunduğu köyler, her zaman AK Parti’ye Orta Anadolu’da en fazla desteği veren bölgelerin başında geliyor.
 
O sebeple en fazla beklenti içinde olanlar da köyler, çiftçiler, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar…
 
Çiftçilerin son zamanlarda yaşadığı bazı sıkıntılar elbette Ankara’ya kadar ulaşmıştır ama üreticiler şu ana kadar sıkıntılarına bir çözüm bulunamadığını söylüyorlar. Enerji maliyetleri, gübre fiyatları, yem fiyatları ve sulama sıkıntısının çözülmesi şuanda tüm çiftçilerin ana gündem maddesi.
 
Özellikle elektrik faturalarının yüksekliğinden bunalmış durumdalar. Maliyet düşerse tüm Türkiye’ye yetecek üretimi Konya çiftçisinin yapacağını sürekli söylüyorlar.
 
Şehrin genelinin beklediği bir diğer konu ise ulaşımla ilgili problemler.
 
Konyalılar, Çevre Yolu Projesi’nin hızla bitirilmesi, ulaşım projesi halinde olan ama kazma vurulmayan yatırımların bir an önce başlaması ve alternatif ulaşım yatırımlarının, şehir içi yeni caddelerin, yan yolların gündeme alınması beklentisi içerisindeler.
 
Özellikle şehirler arası transit geçişler ve nakliye tırlarının şehir içinde oluşturduğu yoğunluğun acilen bitirilmesi, Konyalıların en üst sıradaki beklentisini oluşturuyor.
 
Sanayiciler ise limana ulaşmanın en kısa yolunu arıyorlar. Türkiye’nin ihracat verilerine bakıldığı zaman pozitif ayrışan Konya sanayisi, ihracatta çok daha büyük bir sıçrama yapabilmek için limana en kısa yoldan ulaşmak istiyor. Bu sebeple de ivedilikle Konya-Karaman-Mersin ve çevre iller arasında ekonomi ve sanayi koridorunun kurulmasına zemin hazırlayacak olan demiryolu projenin hayata geçirilmesini bekliyorlar.
 
O sebeple Konyalılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili olarak büyük beklentiler içindeler. Başkan Erdoğan Konyalıların bu isteklerini geri çevirmeyecektir.
 
SAVUNMA SANAYİİNDE YENİ YATIRIMLAR GELEBİLİR!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü yapacağı ziyarette bir dizi açılış gerçekleştirecek.
 
Bunların başında Konya Şehir Hastanesi geliyor. Başkan Erdoğan aynı zamanda ASELSAN’ın Konya’daki yatırımı olan Konya Silah Sistemleri A.Ş.’nin de açılışını gerçekleştirecek. İl Sağlık Müdürlüğü’nün yeni binasının da açılışı yapılacak. Bunların yanında çok sayıda yatırımın da resmi açılışı gerçekleştirilecek.
 
Başkan Erdoğan’a bu ziyaretinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da eşlik edecek.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ile ilgili olarak tıpkı Konya Silah Sistemleri A.Ş. benzeri yeni bir müjde verebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR