Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Konya’nın başkan adayları belli mi?

Konya’nın başkan adayları belli mi?

Yerel seçimler için geri sayım başlarken AK Parti'de İstanbul, Ankara, İzmir gibi önemli şehirler başta olmak üzere bazı şehirlerin ilçe belediye başkan adayları belli oldu.

Konya için ise heyecanlı ve meraklı bekleyiş sürüyor. Haliyle bize de bu konuda çok soru geliyor.

O sebeple bugün bu konu hakkında birkaç bilgi vermek istedim.

Öncelikle şunu belirtmeliyim; aslında AK Parti’nin Konya’daki ilçe belediye başkan adaylarının 27 Ocak Cumartesi günü açıklanması bekleniyordu. Biz de bu duyumu haberleştirmiştik.

Fakat bir ertelemeye gidildi. Cumartesi günü adaylar açıklanmadı…

Peki neden?

Çünkü bazı ilçelerde durum biraz farklı ilerliyormuş.

Bu durumu açıklığa kavuşturmadan önce, AK Parti’nin aday belirlerken nasıl bir yol izlediğinden bahsedersek sanırım konu daha iyi anlaşılır.

İNCE ELEYİP SIK DOKUYORLAR!

AK Parti Konya İl Başkanlığı, tüm ilçelerde yaptırdığı anketler ve kamuoyu yoklamalarıyla uzun soluklu bir süreç yürüttü.

Aday adayları hakkında ince eleyip sık dokuyan AK Parti Konya İl Başkanlığı, mevcut belediye başkanlarının durumunu da bu anketler ve kamuoyu yoklamaları ile belirlemeye çalıştı.

Aynı şekilde AK Parti Genel Merkez Teşkilatı da Konya’nın tüm ilçelerinde saha araştırmaları ve anketler yaptı.

Hem AK Parti Genel Merkez Teşkilatı’nın hem de AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın yaptığı bu çalışmalar ayrı ayrı ele alınırken, kimi zaman da bölge milletvekillerinden ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan da görüş alındı.

Tüm bu süreçlerin ardından elde edilen bilgiler bir havuzda birleştirildi ve nihai kararlar alındı.

Kulislerden edindiğim bilgilere göre bu çalışmaların sonuna gelindi ve Konya’nın ilçelerinin yüzde doksanında başkan adayı olacak isimler netleşti!

Fakat beş-altı ilçe hariç!

İşte bu gecikmenin sebebi de bu ilçelerden kaynaklı.

Peki hangi ilçeler bunlar?

Edindiğim bilgilere göre Altınekin, Ilgın, Seydişehir ve Kadınhanı ilçelerinde aday adayları hakkında yapılan anket ve saha çalışmaları neticesinde puanların birbirine çok yakın olması nedeniyle net bir karar verilemedi. Bu sebeple de aday adaylarına son bir şans verildi. Bu ilçelerde değerlendirmelerin devam ettiğini öğrendim.

Dediğim gibi, teşkilat ince eleyip sık dokuyor…

Beyşehir ve Bozkır’da da aslında adaylar belli olsa da bazı sorunların olduğu biliniyor. Bu sorunların aşılması için de bu iki ilçede çalışmalar devam ediyor.

Ha daha önce bin kere yazdık ama bir daha diyelim, çünkü bu konuda da çok soru geliyor;

AK Parti’nin merkez ilçeler Karatay, Meram ve Selçuklu’da mevcut başkanlarla yola devam etmesi bekleniyor. Şehirdeki uyum ve ahengin devamı isteniyor.

Belediye başkanı adayları konusunda Konya için son nokta bugün yarın koyulur tahminimce.

Hayırlısı olsun, ne diyelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR