Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

Konya’nın kadınları Konya’ya değer katıyor

Konya’nın kadınları Konya’ya değer katıyor

Hafta sonu gazetemiz bünyesinde çıkan Girişimci Kadın dergimizde yer alan kadınlarla kahvaltıda bir araya geldik.
 
Öncelikle hepsine bir de sizlerin nezdinde teşekkür ediyorum. Çünkü dergide bulunan tüm hanımlarımız davetimizi geri çevirmeyerek yoğun bir katılım gösterdi.
 
İş dünyasından insanların olduğu kahvaltılar genellikle resmi geçer. Fakat bu organizasyon tek kelime ile çok sıcak geçti. Tüm kadınlarımız güler yüzlü, aktif, özgüvenliydi.
 
İtiraf etmek gerekirse hepsi benden yaşça büyük oldukları için hangisini dinlesem hangi muhabbetten ne kapsam diye sürekli tetikteydim.
 
Kahvaltı sonrası muazzam kadınlarla, içten bir sohbette gerçekleştirdik. Hepsi kendi firmasını, nasıl bu günlere geldiğini, hangi aşamada olduklarını bir bir anlattılar. Bende hayranlıkla dinledim.
 
Aslında hepsinin ana düşüncesi şuydu. Kadın kelimesini itibarsızlaştırmadan, hakkını vererek, birlikte çalışmak…
 
Benim hep hayalini kurduğum şey de buydu. Tüm hanımların birbirleri ile iletişimde olduğu, çalışma hayatında birbirlerine destek verdikleri bir ortam oluşturmak… Girişimci Kadın dergisi ile buna vesile olduğumuzu düşünüyorum.
 
Onlarda öyle düşünmüş olacaklar ki sohbet esnasında birbirlerine kartvizitlerini vererek, bağların kopmaması üzerine bir başlangıç yaptılar. O kadar mutlu oldum ki. Çünkü buna ihtiyacımız var. Ancak birbirimize tutunarak yükselebiliriz bence.
 
Yani evet, Konya’da daha önce de kadın dergileri yapıldı elbette ki. Ama bizim dergimizin misyonu onlardan biraz farklıydı. Derginin mimarlarından Hüseyin Koyuncuoğlu ve Türkan Yılmaz bu işe girerken, girişimci kadınların magazinsel yönünden ziyade güçlü ve emektar yönlerini ön plana çıkarmak istediler. Çünkü onlar böyle daha iyi örnek teşkil edecekler. Onların hayat hikayelerini okuyan bir kız çocuğu ilham bulacak.
 
Program bittiğinde otelden çıkarken üzerimde bıraktıkları bir gurur hissi vardı. Onlarla bağımız ve onların birbirleri ile bağlantısı kopmasın istedim. Aynı günün akşamı gördüm ki birkaç hanım birbirlerini ziyarete gitmişler. İnanın çok sevindim.
 
Ben daha da güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Çünkü Konya’nın kadınları Konya’ya müthiş bir değer katıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR