Hasan Ekelik

Hasan Ekelik

Konyaspor Kayseri'de Altın buldu

Konyaspor Kayseri'de Altın buldu

Dünya kupası arasına moralli girmek ve galibiyet hasretine son vermek isteyen Konyaspor, fikstür gereği üst üste ikinci deplasmanı olan Kayseri'ye gidiyordu. Geride kalan 13 hafta itibariyle özellikle son 7 haftada oyun ve skor anlamında takım, camiayı tatmin edemese de son oynanan Trabzon maçındaki mücadele ve geri dönüş Kayseri maçı için umutlarımızı ve beklentilerimizi arttırmıştı.

Bu maçın sonucu bu sezon ligdeki serüvenimizin de ne yönde ilerleyeceğini bizlere gösterecekti. Ya orta sıralara tutunmaya çalışacak yahut ta ilk 5 için hem motivasyonumuzu hemde iddiamızı devam ettirecektik. 35-40 günlük araya girerken üst sıralar için mücadele etme motivasyonu bu açıdan çok önemliydi.

Konyaspor maça, cezalı olan Adil, Uche ve sakat Muhammet, Çekici’den yoksun olarak dört önemli eksikle çıkıyordu. Anadolu’nun iki önemli ve iyi takımının mücadelesi sadece bu takımların taraftarını değil genel futbol izleyicisinde de merak uyandırıyordu.

Ve maç bu beklentiler ölçüsünde vaat ettiği coşkuya paralel başladı. Önce Kayserispor sonrada Konyaspor maçın başında art arda golü buldu daha sonra Diouf’un penaltıdan attığı golle soyunma odasına 2-1 galip gidiyorduk. İlk yarıda istediğini alan Konyaspor haftalardır kazanamama psikolojisinin getirdiği baskıyla normal olarak skoru koruma iç güdüsüyle başlıyordu ikinci yarıya.

İKINCI YARIDA SAVUNMAYA ÇEKİLDİK

Tamamen savunma mantalitesiyle oynadığımız bir 45 dakika izliyor, ve açıkçası bizlerde ekran başında saniyeleri sayıyorduk. Rakip hücum yaparken kaptığımız topları doğru değerlendirip biraz daha sakin kalabilsek bu durumda bile skoru arttırmamız işten bile değildi.

Nihayetinde bu maçta bize oyundan çok skor lazımdı ve neticeyi aldık çok şükür. Böyle bir deplasmandan alınan 3 puan muazzam bir iş ayrıca geçen hafta kazandığımız 1 puanın değerini katlayan bir galibiyet oldu bu sonuç hem sıralamadaki rakibimizi ekarte ettik hem galibiyet hasretimize son verdik hemde araya moralli girdik.

Son haftalarda yaşadığımız kabusu göz önüne getirdiğimizde bu galibiyetin ve alınan 3 puanın bizi ne derece mutlu ettiğini kelimelerle ifade edemiyoruz.

Camiamız ve taraftarımıza hayırlı olsun kısıtlı kadro ve yaşanılan badireleri göz önünde bulundurunca 14 hafta itibariyle topladığımız puan ve sıralamadaki yerimiz bence büyük başarıdır. Emek veren mücadele eden herkesin emeğine yüreğine sağlık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Ekelik Arşivi
SON YAZILAR