İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Nihat hem sucuklarla hem de sevinçle dönüyor

Nihat hem sucuklarla hem de sevinçle dönüyor


Dünya Kupası arasına rahat girmek isteyen 2 takım arasında geçen karşılaşmada son haftaların çöküş yapan takımı Kayserispor, ev sahibi olmanın ve arkasındaki rüzgarın avantajını kullanmak istiyordu. Konyaspor ise geçtiğimiz hafta Trabzonspor maçındaki geri dönüşünün özgüvenini sahaya yansıtmanın gayreti içerisindeydi. Son haftalarda kazanamayan Konyaspor, gol yollarındaki etkisizliğin sorununu yaşamaya başlamıştı. Bu sorunun sadece forvetlerden kaynaklı olduğunu düşünenlerden değilim. Oyun yapısı anlamında da pozisyon üretmekte zorlanan bir Konyaspor izliyoruz son haftalarda… Mame’nin adaptasyon süreci uzadı, İkpeazu’nun as oyuncu olmaması Muhammet’in de sakatlanması Konyaspor’un işini zorlaştırdı. Pozisyon üretmekte zorlanan bir Konyaspor orta sahasını görüyoruz son haftalarda… Amir’in yalnız kaldığını, yanında kim oynarsa oynasın tamamlayıcılık anlamında eksik kaldığını düşünenlerdenim. Özellikle Soner ve Paz, şu ana kadar bekleneni veremedi. Pavicic’in de isteksiz tavırları, kadroya girmesini zorlaştırdı.

Kayserispor maçında kısa olmanın dezavantajını yaşayan Konyaspor ilk golü duran toptan kalesinde gördü. Calvo ile cevap verdi ve Kayserispor’un açık oynamasının verdiği boşluklarla penaltı kazandı. Deplasmanda 2-1 öne geçen Konyaspor, rakibe pozisyon vermemek adına kapanıp kontratak arayışına geçti. Ancak Michalak’ı ve Zymer’i kullanamadı. Defansta kazanılan topların bilinçsizce uzaklaştırılması Mame ile top tutamamaya ve Konyaspor’un çıkarmamasına neden oldu. İkinci yarıda Kayserispor baskılı oyununu artırdı. Ancak Konyaspor’un Dünya Kupası arasına galibiyetle girme isteği hata getirmedi. Baskılı oyuna karşı kalesini gole kapatan Konyaspor, 3 puanla dönmesini bildi. Topla oynama yüzdesine baktığımız zaman Kayserispor’un topa ve istatistiklere hakim olduğu gözlense de futbolda artık topu eve götürme devri bitti. Golü atan kazanıyor. Konyaspor oyun anlamında deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı. Galibiyetten sonra da kazanma ve skoru koruma adına geriye yaslandı. Sonuç olarak geçmişte iyi oyunların puan getirmediğini gol atamayarak görmüştük. Bugün de kötü oyunun puan getirdiğine şahit olduk.

Sonuç olarak Kayseri deplasmanına kahvaltı için sucuk almaya giden Nihat da hem sucuklarla hem de galibiyet sevinciyle dönmüş oldu. Umarım o sevinç döndükten sonra da devam eder…
Birçok Konyaspor taraftarı için belki de durum aynı… Konyaspor sevgisi, bazen fedakarlık gerektiriyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR