Kasım Göçer

Kasım Göçer

KONYASPOR KEPENKLERİ İNDİRMİŞ

KONYASPOR KEPENKLERİ İNDİRMİŞ

       Ligde Atiker Konyaspor'un hedefi kalmadığını kabul ediyorum. Ancak hedefsiz kalmak Gaziantep, Osmanlı, Alanya maçlarından sadece 1 puan alınmasının mazereti olmamalı. Motivasyon kaybı yaşasalar bile futbolcular kendilerine olan özsaygıları gereği  mücadeleyi bırakmamalılar.

       Aytemiz Alanyaspor oyunu çirkinleştirmedi. Konya'ya top oynamaya gelmişler. Sahada klasik bir Saffet Susiç takımı izledik. Açık futbol oynadılar.

       Atiker Konyaspor zaman zaman etkili olsa da son üç haftadır oyunu kontrol etmekte zorlanıyor. Ofansif oyuna sadece sağ kanat katkı veriyor . Sol kanat hücum aksiyonlarında hiç yok. Bunda Aykut Hoca'nın bir orta alan oyuncusu olan Amir'i ısrarla sol açık pozisyonunda kullanmakta ısrar etmesinin katkısı da var. Orta alan ise verimli değil. Ali Çamdalı’nın alışılageldik formunun altında olması Atiker Konyaspor'un dikey oyun performansını olumsuz yönde etkiliyor.

       Tabi bir de şans faktörü var. Aytemiz Alanyaspor'un oynatmamaya değil oynamaya dayalı oyun planı şans faktörüyle de desteklenince onları galibiyete ulaştırdı. Selim Ay'ın gereksiz bir pozisyonda gereksiz bir müdahalesi sonucu elde ettikleri penaltı  Aytemiz Alanyaspor'u oyuna ortak etti. İkinci yarı Atiker Konyaspor beraberliği yakalayıp baskıyı artırdığı bir anda gelen frikik golünü de Alanyaspor'un şans hanesine yazmak gerek.

       90.dakikada Atiker Konyaspor ‘un yay çizgisi gerisinden kazandığı frikik atışını kullanması için Meha alelacele oyuna alındı. Ancak Meha'nın ahı gitmiş vahı kalmış.  Sahadaki herhangi bir oyuncu eminim o frikik atışını Meha'dan daha iyi kullanırdı.

      Atiker Konyaspor'un bu sezon önünde sadece tek bir önemli maçı var. O da Kasımpaşa kupa maçı. Bu maçta turu elde edecek bir skor yakalarsa Atiker Konyaspor belki tarihinin en önemli bir maçlarından birisini oynama şansı elde edecek.

      Ligde ise görüyoruz ki Atiker Konyaspor dükkanı kapatmış . Taraftar da bunu kanıksamış,  tribünler boşalmış. Tüm ümitler kupa yarı final maçına odaklanmış durumda. Atiker Konyaspor finale çıkarsa her şey unutulur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR