İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Konyaspor’da bu eksiklerle kadro kurmak çok zor

Konyaspor’da bu eksiklerle kadro kurmak çok zor

7 maçtır kazanamayan Sivasspor’a karşı sakatlıklar nedeniyle eksik kadroyla çıkan Konyaspor, pozisyon bulamadan maçı tamamladı. 90 dakika içerisinde hem Miya’nın hem de Alper’in sakatlanması canları iyice şıktı. 8 eksik varken eksik sayısı 10’a yükseldi. Bu, Teknik Direktör İsmail Kartal için de zor bir durum. Mevcut oyuncularla sahaya 11 çıkarmakta zorlanan Kartal, bazı oyuncuları farklı mevkilerde oynatmak zorunda kaldı. O oyuncular da mevkilerini yadırgadı. Ömer Ali ilerde çok mücadele etti, ancak yalnız kalınca Konyaspor pozisyon üretemedi. Hatta rakip kaleye bile gitmekte zorlandı.

Eksikler varken ve kadro planlamasında sorunlar yaşanırken İsmail Kartal’a suçu yüklemek yersizdir. Sadece yenilen gol ile ilgili bazı cümleler kurmak gerekiyor. Sivasspor’un elini kolunu sallaya sallaya geldiği pozisyonun gol olması ve buna herhangi bir önlem alınamaması üzdü.

3-5-2 dizilişinde 2. yarı kanatları kapatmakta zorlanan bir Konyaspor izledik. Kanatları kapatamayınca da 3 stoperin olması doğru defans yapıldığı anlamı taşımadı. Defans yapıldığı dakikalarda Konyaspor, hızlı çıkmayı da başaramadı. Hal böyle olunca belki de Samassa en rahat maçlarından birini oynadı.

Rakip takımın teknik direktörüne bakıldığında Rıza Çalımbay, zaten Konyaspor ile yaşadığı ayrılık sonucunda ekstra bilenen bir kişiliğe sahipti. Futbolcuların bütün bu yaşananları tahmin edip, daha çok mücadele etmeleri gerekirdi. 85 dakika pozisyon bulamayan Konyaspor, maçın bitmesine 10 dakika kala daha çok yüklendi, risk aldı. Bunu belki de 90 dakikaya yaymak gerekiyordu.

Sonuç olarak eksikler dönmeden, geleceği görmek ve rahat maça çıkmak çok zor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR