İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Skor güzel ama düşündürücü!

Skor güzel ama düşündürücü!

Muhtemelen şu anda Konya’da herkes Konyaspor’un galibiyetini “Muhteşem zafer” kelimeleriyle konuşuyor. Toparlanma adına önemliydi. 8-10 farklı bir skor da olabilirdi… Çünkü İstanbulspor, Süper lige çıktığının hala farkında olmayan bir görüntü sergiledi. 4-0’lık skor elbette önemli, sevinç yaşanması gereken bir galibiyet… Ancak bence İlhan hocanın bu skora sevinmekten ziyade takımın neyi doğru, neyi yanlış yaptığı noktasında düşünceli olduğu kanaatindeyim… Bence skora İlhan hoca da aldanmayacaktır. Çünkü Konyaspor’un sahada yanlışları çoktu. Özellikle İstanbulspor gibi bir takıma normalden fazla pozisyon verildi. İstanbulsporlu oyuncular biraz daha yetenekli olsalardı, bu skoru şu an konuşmuyor olurduk. Konyaspor gibi bir takımın o kadar çok pozisyon vermemesi gerekiyor. Bu sahada yapılan yanlışların en büyüğüydü.

Ayrıca pozisyon verdiği gibi golden fazla bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Bu durum İstanbulspor’a karşı galibiyet getirir. Ancak dişli bir rakibe karşı oynanacak bir oyun tarzı değil, bu sistem yeterli de değil… Bana kalırsa son yılların en zor sezonu yaşanacak bu yıl… Bazı takımlar o kadar çok kaliteli ki, hatta geniş kadrolarından 1’er takım oluşturabilecek takımlar var. Bu takımlara karşı bu oyun yapısı güven veren bir yapı olmayacaktır. Tıpkı Bate Borisov maçının İlhan hoca dahil herkesi aldattığı gibi. Ancak İlhan hocanın İstanbulspor maçının 4-0’ına aldanmayacağını Bate Borisov maçından ders çıkardığını düşünüyorum…

Adil’in biraz daha özgüven kazandığını gördük. Amir yine orta sahada tek başınaydı… Çekici’nin Konyaspor’a skor katkısının ne derece önemli olduğunu bir kez daha gördük. Muhammet diğer maçlara göre daha fazla mücadeleci bir görüntü sergiledi. Zamanla daha iyi olacağını düşünüyorum. Uche’yi anlama şansı bulamadık. Muhammet’e çıkardığı güzel bir pas vardı. Ayrıca çok ağır bir yapısı var. Hareket kabiliyeti kısıtlı gibi duruyor. Hızlı bir oyuncu değil… Daha çok ceza sahası golcüsü gibi… Ahmed Hassan da ilk geldiğinde sahada yürüyordu. Sonradan açıldı, pivot santrafor olduğunu gösterdi. Takım oyununa da katkı sağlamayı belki de Konyaspor’dan öğrendi. Cikalleshi’nin de gittiğini varsayarsak herhangi bir transfer yapılmazsa Konyaspor’un bu yıl ilk forveti Muhammet olacaktır. Muric ise Zymer’in ilk geldiği zamanlar gibi…Bazen kaybolup gidiyor. Rakiple ikili mücadele anlamında pek etkili değil… Boşluk bulduğunda sadece orta yapacak tarzda duruyor. Henüz takıma adapte olamadığını düşünüyorum. Pavicic de maçta kalitesini belli etti. Ancak o da hala hazır değil. Onun da adaptasyon sürecinin tamamlanmadığı görülüyor.

Ayrıca Zymer’in sözleşmesinin uzatılmadığı her dakika menajer talepleri artacaktır. Çünkü Zymer her geçen gün üzerine koyuyor, kalitesine kalite katıyor. Bu durum da Zymer’î elde tutmanın zor olduğunu gösteriyor. Konyaspor, Zymer ile sözleşme uzatmak için beklediğine göre bazı şeylerin yolunda gitmediği aşikar… Ya anlaşılamadı ya da Zymer’e iyi teklifler olduğu için transfer dönemi tamamlanmadan önemli bir satış gerçekleştirilecek.

Bir de Konyaspor’un transfer politikasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Aynı bölgeye çok oyuncu almaktan ziyade, alternatifsiz bölgelere oyuncu almayı tercih ederdim. Oğulcan’ın da gelmesiyle birlikte orta sahada aynı bölgede 7-8 oyuncu olacak… Bu arada Konyaspor’un sağ stoper alternatifi hala yok… Kanat alternatifleri de çok… Sağ stopere alternatif yine yok… Bruno Paz gibi oyuncuyu oynatmazsan zamanla kaybedersin… Değişiklikler noktasında da hocanın kadroyu hazır tutamadığı kanaatindeyim… Hazır tutamadığın oyuncudan gerektiği zamanda verim alamazsın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR