Sami Gediz

Sami Gediz

Kutlamalar ve Halk Kürsüsü

Kutlamalar ve Halk Kürsüsü

29 Ekim kutlamaları sebebiyle Anıt alanında kurulan alanda törenlere katıldım. Bu sene geçen senelere nazaran vatandaştan müthiş bir ilgi ve alaka gözlemledim. Çok kalabalıktı. Protokol koltuğunda ise bazı milletvekilleri ve diğer protokol üyelerinin koltuklarının boş olduğunu gördük. 14 Milletvekilimizden hiçbirisi bu kutlamalara katılmadı. Sanırım daha önemli işleri vardı. Onlara hayırlı işler dileyelim... 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Ali Çetinkaya’nın Konya protokolü ile uyumunu ilgi ile izliyorum. Sayın Valimizle güzel bir diyalogları var. Her programa katılıyor. Biz komutanları bu şekilde programlarda sık görmeye alışkın değildik. Gelse bile fazla kalmadan ayrılırdı. Tümgeneral Ali Çetinkaya, tramvay gezisine bile katıldı. Bu bence çok güzel bir gelişme.  Sayın Valimiz, geldiği günden beri gerçek anlamda Konya’nın manevi babası olarak, mütevazi ve sıcakkanlı tavırlarıyla gönüllerimize taht kurduğunu zaten her ortamda ifade ediyoruz.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın anıt alanında coşkuyla kutlanmasının ardından İl Halk Kütüphanesine geçtik. Kütüphanenin içerisinde salonları gezdikten sonra en üst katta yeni hizmete açılan kafeteryada çay içme imkanı bulduk. Kültürpark’a nazır manzarasıyla güzel bir kafeterya okuyucuların hizmetine açılmış. Vali Bey burada Belediye Başkanına bir teklifte bulundu. Kültür Park’ın içerisine bir halk kürsüsü konulmasını ve vatandaşın burada düşüncelerini özgürce ifade edebilmesini istedi. Başkan Akyürek’in halk kürsüsünü yapıp yapmayacağını merakla bekliyorum. Umarım bu kürsü yapılır diye temenni ediyorum. Bu kafeteryada içilen çayların ardından Konya’ya yeni kazandırılan tramvaya geçtik. Örnek olması için yapılan ilk tramvay gönderilmiş. İçerisine binerek bir Alaaddin turu yapma imkânı bulduk. Hız olarak diğeriyle aynı olan tramvay sadece konfor olarak fark gösteriyor. Hız konusunda durakları azaltma çalışması yapılacakmış. Mevcutta bulunan 40 tramvay durağının 22’ye düşürülmesi hedefleniyormuş. Bu durak azaltma işi ile belki Bosna Hersek mahallesine tramvayın daha hızlı varacağını söyleyebiliriz ama bu kaldırılan duraklardaki vatandaşlardan da tepkiler gecikmez. Bunu da eklemek istiyorum. Aslında şehrin trafiğinin rahatlaması noktasında öncelikli nokta ana arterler ve kavşaklardan geçen tramvayın yer altına alınarak, hem trafiği rahatlatma hemde tramvayın bu noktalarda bekleme süresini azaltma noktası faydalı olacak düşüncesini söyledik. Başkan bununla ilgili çalışma yapılacağını da ekledi ama ne zaman yapılır artık bilemeyiz. Bunu zaman gösterecek.

Tramvay ile ilgili birçok ölümlü kaza haberleri de şimdiye kadar yaptık. Bu ölümlerin önüne geçmek içinde çeşitli çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu üzücü haberlerin artık son bulmasını istiyoruz. Umarım bu konuda güvenlik açısından farklı çalışmalar düşünülüyordur, projeler hazırlanmıştır. Eğer bu konuyla ilgili bir çalışma yoksa, hazırlamanızı ve en kısa sürede hayata geçirmenizi dilerim. Çünkü, bir insanın hayatına tramvayın kast etmesi, gerçekten içimizi acıtıyor.

Dünya’nın üzerinde konuştuğu ve İstanbul’da açılışı gerçekleştirilen Marmaray projesine de değinmek istiyorum. Bu açılışa Somali Cumhurbaşkanı, Japonya, Romanya ve Bulgaristan Başbakanları da katıldılar. Bu görkemli eser asrın projesi olarak tarihe geçti. İstanbul, İstanbul olalı böyle yatırım görmedi de diyebiliriz. Sadece Konya değil, Türkiye’nin her bir noktasına yapılan yatırımlar bizleri mutlu ediyor. Bu vatandaşa olan saygıyı gösteriyor. Allah ülkemize zeval vermesin, devletimizi ve milletimizi her türlü fitne ve hasetten korusun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR