İsmail Poçan

İsmail Poçan

Mehmet Hançerli iyi işler yapıyor ama...

Mehmet Hançerli iyi işler yapıyor ama...

Konya, Karatay Belediyesi ve Başkanı Mehmet Hançerli’nin yoğun çabalarıyla bir büyük eser daha kazandı.

Hançerli, düzenlediği basın toplantısıyla Konya’nın en büyük parkı olan Şehir Parkı’nı tanıttı.

Hizmete başladığı günden bu yana Şehir Parkı’nı 250 binin üzerinde kişi ziyaret etmiş. Yerinde de gördük Karatay Belediyesi gerçekten harika bir park kazandırmış Konya’ya...

Karatay’da ikamet eden biri olarak da Başkan Hançerli ve ekibini tebrik ediyorum. Göreve geldiği 2004 yılından itibaren göze batmadan sessiz sedasız çok güzel işler yapıyor. Karatay’ın çehresi tamamen değişti. Karatay’ın her yeri şantiye alanı.  Ama biliyoruz daha bitmedi. Yeni projelerde yolda.

Başkan Hançerli düzenlediği bu toplantıda bu projelerle birlikte Karatay’ın daha da ivme kazanacağını altını çizdi.

Bu yazımda Başkan Hançerli’yi ve yaptığı hizmetleri anlatmayacağım bunu herkes biliyor. Dikkatini çekmek istediğim başka konular var.

Toplantıda, Başkan Hançerli’nin yanında Başkan Yardımcıları vardı doğal olarak. Ama anladığım kadarıyla Karatay’da Başkan yardımcılığı görevine biri daha başlamış. Ya da gazetecilerden biri oturacağı yeri karıştırmıştı. Yoksa tek bir gazetecinin, bütün gazetecilerden farklı olarak Başkan Hançerli’nin hemen solunda oturmasını başka hangi şekilde açıklayabiliriz bilemedik. Yada şöyle mi sormalıyım; Hançerli’nin bir gazeteciyi, diğer tamamından farklı olarak soluna oturtmasını nasıl algılamalıyız?

Nasıl yorumlarsanız yorumlayın. Kıskanmış falan derseniz de itiraz etmeyeceğim… Mesele benim bu konudaki düşüncem değil, bu konunun ne kadar doğal olduğu?

İkinci konu ise; Karatay Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’ne atanan Mehmet Büyükkapancı’yı orada görememiş olmamız. Karatay Belediyesi’nin en önemli basın toplantılarının birinde üstelikte herkesin orada olduğu bir toplantıda Basın Müdürü’nün orada bulunmaması ne kadar doğal bilemiyorum. Bir özürden dolayı olsa bile o açıklamanın yapılması gerekirdi diye düşünüyorum. Öyle bir açıklamada yapılmadı. Üstelik daha yeni göreve gelmişken basınla tanışma açısından iyi bir fırsattı diye düşünüyorum. Tabi açıklama yapılmayınca dedikodular da aldı başını yürüdü. Kuliste konuşulan en önemli iddia ise Sayın Basın Müdürünün mesaisi tamamlandığı için orada yer alamadığı şeklindeydi. Gerçekten öyleyse güzel işlerin çıkmasında nasıl yararlı olabilir ki? Birde basın müdürlerinin biraz meslekten gelmiş neyin ne olduğunu bilen, basınla iletişimi iyi olan kişiler tercih edilmeli. Çok sık müdür de değiştirilmemeli diye düşünüyorum.

Son olarak; Davetiyelerde 3 sene öncesinin Yazı İşleri Müdürü’nün ismiyle davet almayı bizde istemeyiz.

Ya da başka gazetelerin davetiyesini bizim adresimize gönderilmesini de…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR