İsmail Koç

İsmail Koç

MERAM’IN ŞANSI

MERAM’IN ŞANSI

Konya’nın en eski yerleşim yerlerinden olması nedeniyle planlanan proje ve yatırımların hayata geçirilmesi anlamında hep zor bir ilçe olmuştur Meram.

Bu zamana kadar da hep bunun sıkıntısını yaşadı. Birçok belediye başkanı geldi geçti ancak bazı şeyler hiç değişmedi.

Meram Belediyesinin makûs talihi Fatma Toru’nun belediye Başkanı olmasıyla birlikte değişti. Önceleri kadın bir Belediye Başkanı ne yapacak, nasıl başarılı olacak diye söylentiler olsa da bu ön yargı zaman geçtikçe değişmeye başladı.

Özellikle kentsel dönüşümde büyük aşama kaydedildi.

Fatma Toru Başkanlığındaki Meram Belediyesi birçok ilke imza attı. Hizmete açılan tesislere de çok önemli isimler verildi. Plebisit uygulaması ile vatandaşın istekleri doğrultusunda yatırımlar yapıldı.

Birçok kültürel projeye imza atıldı.

Sosyal belediyeciliğin yanında belediyelerin asli görevleri vardır. Bunların başında da asfalt çalışmaları gelir. Asfaltta da son 3 yılda Meram Belediyesi müthiş bir başarı ortaya koydu. 2016 yılında 1 milyon 403 bin metrekare ile asfalt rekoru kırılmıştı. Bu sene hedef daha yükseğe konulmuş.

Daha önce geri planda kalan, kentsel dönüşüm yapılacak diye bekletilen birçok mahalleye hizmet götürüldü.

Meram’ın asfalt çalışmalarının olduğu yerleri bizzat gezdim, gördüm. İlçede asfalt çalışmalarına büyük önem veriliyor.

Kalite konusu ise en başta gelen öncelik…

Meram Fen İşleri yaptığı asfalt çalışmalarında diğer kurum ve kuruluşlarla da uyum içinde çalışıyor. Eskisi gibi her gelen tekrar tekrar yolları kazmıyor artık.

Belediyeler milli serveti zayi etmemeye gayret ediyor.

Elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetleri veren kuruluşlarla birlikte hareket edilerek, bir bölgede çalışma başlayınca tüm kurumlar kendi hizmet alanları içinde çalışmalarını sürdürüyorlar.

Meram’da Fen İşleri’nin çalışmalarını yerinde incelerken modifiye asfalt diye yeni kavramı öğrenmiş oldum. Bu asfalt diğerlerine göre daha esnek ve daha uzun ömürlü. Fiziksel şartlardan daha az etkileniyor. Meram’da ilk olarak bazı bölgelerde uygulanmaya başlanmış. Daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Ülkemizde belediyecilik yapmak gerçekten çok zor ve meşakkatli bir iş…

Geçmişten gelen bir kültürle başımız ağrısa belediyeden biliyoruz. Belediye çalışma yapsa niye rahatsız ediyorsunuz, yapmasa çalışmıyor ki diyoruz. Bu noktada Belediye çalışmalarında daha anlayışlı olmamız gerekiyor.

Her sene değişen belediye başkanları Meram’a bundan önce faydadan çok zarar getirmişti. Başlayan projelerin tamamlanabilmesi için Belediye başkanının Meram’da birkaç dönem görev yapması gerekiyor.  Fatma Başkan bu noktada Meram için büyük bir şans. Bu noktada Meram Belediyesi ekibine de dikkati çekmek gerekiyor. Çünkü belediyecilikte ekip çok önemlidir. Fatma Toru ve ekibi son yıllarda büyük başarılara imza attılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR