Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Milli Marşımızı Bilmeyenden Cumhurbaşkanı Olmaz

Milli Marşımızı Bilmeyenden Cumhurbaşkanı Olmaz

Bir ülkeyi ülke yapan en önemli unsurlardan birisi Milli Marştır. Milli Marş Bayrakla eşdeğerdir, bağımsızlığın göstergesidir. Bizim Milli Marşımızda Anaokulunda okuyan çocukların bile malumu olduğu üzere İstiklal Marşıdır.

Neticede lafı eğip bükmeye gerek yok, İstiklal Marşımızı bilmeyen, İstiklal Marşımızla Çanakkale Şehitlerine yazılan şiirin arasındaki farkı bilmeyen Cumhurbaşkanı olamaz. İstediği üniversiteyi bitirsin, bir anlam ifade etmez, bu millet buna müsaade etmez.

Cumhurbaşkanı bizim Başkomutanımız olacak insandır, ülkenin lideridir, önderidir. Bir savaş olsa ordumuzu yönetecek isimdir, milletimize moral verecek isimdir.

Peki, bunları niye yazdım?

Mr. Ekmeleddin İhsanoğlu malumunuz şov ziyaretlerine devam ediyor, özellikle kendince gidilmesi gereken yerler tespit etmiş.

Adam hakikaten çok zavallı, bu milletin değişimini dönüşümünü göremiyor, mezar ziyaret edecek, birkaç beylik söz söyleyecek, millette, “hadi gel milletin kanını kafana göre emebilir ve seni buraya getirenlere emdirebilirsin” diyecek, onu Cumhurbaşkanı yapıverecek… Borun pazarının bittiğini, hatta Niğde’de bile pazarın üzerinden epey zaman geçtiğini bu zavallı adama birileri hatırlatmalıdır.

Tamam, hadi ziyaret yap, beylik sözlerini söyle, bizim milletimiz misafirperverdir, bir şey demeyiz, seni utandırmayız, ama adam kardeşim hakikaten bu milleti utandırıyor, daha İstiklal Marşını bilmiyor, İstiklal Marşımızı bilmediği gibi aslında merhum, milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da bilmiyor.

Babasının, Yozgatlı İhsan Efendinin kemiklerini sızlatıyor.

Ayıptır yahu, hakikaten ayıptır.

Mr. Ekmel, hala Atatürk’ün Cumhurbaşkanı, İsmet İnönü’nün Başbakan, ya da İsmet Paşa’nın Cumhurbaşkanı olduğu CHP’nin tek parti dönemindeyiz zannediyor.

Fakat o zaman yapılan zulme bile dur diyebilen bir babadan böyle bir oğul olması da tabi bir ibret olarak karşımızda duruyor. Allah Rahmet Eylesin Babası İhsan Efendi gelse, “sana bu zinciri kim vurdu” diye mr. Ekmel’i azarlar, belki de iki tokat indirir, yüzüne tükürürdü.  

Mr. Ekmel yapma, bak bu millet kaç badire atlattı? Bu ülke dinine, milliyetine küfür edilen dönemlerden bu günlere sabır ve irade ile geldi. Ahlakı, haysiyeti, şerefi ile kavga eden koskocaman güçlerin karşısında pes etmedi. İnadına mücadele etti, inadına çalıştı, inadına sabretti. Allah bu millete özgürlüğünü, güçlü millet, güçlü ordu onurunu bahşediyor.

Mr. Ekmel, İngilizler, Fransızlar, ABD, İsrail, Almanya, siyonizm, emperyalizm ve daha nice güçler saldırdı bu millete ve şükür onlara rağmen bu günlere geldik.

Mr. Ekmel şimdi bu millet bu kadar güce karşı durabilmişken, bu kadar gücün iç payandalarına, paralel cemaat çetelerine meydanı bırakmamışken senin gibi bir İngiliz, ABD, Suudi Arabistan troykasının basit oyuncağına mı, sana mı meydanı bırakacak?

Paralel örgütün oyuncağı olan CHP, MHP seni gaza getiriyorlar, anladık ama rica ediyoruz,  en azından onurlu, şerefli bir babanın oğlu olarak bu oyunun bir parçası olma.

Sana diyebileceğimiz ancak budur, geldiğin gibi gideceksin ve İnşa Allah bizler de o günleri şerefli bir milletin üyesi olarak göreceğiz…

 

Murat Göğebakan Vefat Etti

Bu hafta yine ölümler bir biri ardına geldi, gazeteci ağabeyimiz Orhan Berk arife günü aramızdan ayrıldı, daha onun acısını içimizden atamamışken ülkemizde sanatçılığın onurunu kurtaran isimlerden Murat Göğebakan’ın vefat haberini aldık.

Ölüm gerçektir, bu gerçeklik, isteseniz de istemeseniz de herkesi etkiler ve her ölüm erken bir ölümdür.

Allah Orhan Berk ağabeye rahmet eylesin.

Murat Göğebakan’a rahmet eylesin…

Allah taksiratlarını affetsin…

Biliyoruz ki dönüş ancak Allah’adır.

 

Ensar İsrailli Öldürüyor

İsrail adi savaşında şu anda kazanıyor gibi görünebilir ama Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan kesinlikle haklıdır, İsrail’in bu terörü tam anlamıyla bir hezimettir İsrail açısından.

Bayramda akrabalarımızla da görüşme olanağımız oluyor Şükür Mevla’mıza… Kıymetli Halam Esma Bulduk’un torunu, Ali Ağabeyimizin oğlu Ensar Bulduk daha 5 yaşında. Bayramda görüştük, annesi, “Ensar bugünde İsrailli öldürdü”, dedi.

Meğer Ensar, her gün Kuranı Kerimden bir sayfa okuyor. Ve her okuduğu sayfada bir İsrail askerini öldürdüğüne inanarak okuyormuş. İnanınız hem gözlerim yaşardı, hem de bu milletin asil duruşundan İsrail’in niye korkması gerektiğini bir kez daha anladım.

İsrail farkında değil ama İsrail’in katlettiği her Filistinli, Gazzeli kardeşimiz Ensar’larımızın İsrailli öldürme iradesine dönüşüyor, kin oluyor içimizde büyüyor ve bizler her Gazzeli Kardeşimizin şehadetinde bin beddua okuyoruz İsrail’e…

İsrail unutma, taşların, “arkamda Yahudi var” diyeceği günler yakındır.

Oku Ensar ve her Kuran okuduğunda bir İsrail Askeri ölecek İnşa Allah, buna inan.

Allah İsrail’i helak etsin, ona yardım eden şer güçleri de helak etsin. O bombalar kâfir İsrail ordusunun başına düşsün, elleri tutmaz olsun, Karun gibi Rabbim İsraillileri de yerin dibine batırsın…

Diren Gazze, Allah’ın zaferi yakındır…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR