Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Muhalefetin de bir adabı olur!

Muhalefetin de bir adabı olur!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarına dair konuşmasında çirkin bir benzetmede bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, işgalci İsrail’in katliamlarının bir numaralı sorumlusu İsrail Başbakanı Netanyahu’ya benzetti.
 
Akşener’in kurduğu o skandal cümleyi buraya yazmaktan ar ediyorum! Ne kadar da mide bulandırıcı bir cümle. Ne kadar rahatsız edici bir dil!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Netanyahu ile bir tutmak, hatta bırakın onu; Erdoğan’ı o katil ile aynı cümle içinde kullanmak bile izansızlıktır. Erdoğan’ı, katil Netanyahu’ya benzetmek akıl alır gibi değil…
 
Bu ipe sapa gelmez açıklamalar apaçık bir iftira ve suçtur.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugüne kadar koltukta kalmak için hangi masumun canına kıydı Meral Akşener? Cumhurbaşkanı Erdoğan bugüne kadar hangi sivile saldırı düzenledi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Katil Netanyahu’ya benzetecek kadar ne yaşadınız?

Tamam Meral hanım muhalefetsin anladık da muhalefetin de bir adabı olur.
 
Bu dilin seçmende karşılığı yoktur. Dinleyen herkesi rahatsız edecek bu cümlelerin siyasi bir getirisi yoktur. Kendi partinizi bitirmek için çabalıyorsanız orasını bilemem tabi ki. Kullandığınız dilin ve kurduğunuz skandal cümlenin Netanyahu’dan ve Siyonistlerden başka kimseye bir faydası yok.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı katliamlarla suçlamanın mantığı nedir? Bu dil, bu üslup HDP’ye, PKK’ya ait.
 
Tahmin ediyorum ki Akşener’in kendi seçmeni bile bu dilden çok rahatsız olmuştur.

Meral Akşener konuşurken, Pervin Buldan konuşuyor sandım. Konuşan Pervin Akşener mi yoksa Meral Akşener mi? diye şüpheye düştüm. Konuşma metnini Selahattin Demirtaş gönderse bu kadar olurmuş yani! Meral Akşener adeta içindeki Selahattin Demirtaş'ı özgür bırakmış.
 
Hakikaten de; eğer Akşener, Netanyahu’yu birilerine benzetecekse “açık işbirliği-gizli ittifak” yaptıkları, masum insanların katili terör örgütünün siyasal uzantılarına benzetsin.
 
Hatırlarsanız Akşener HDP önünde nöbet tutan anneleri azarlamış ve "evlatlarınızı devletten isteyin, HDP önünde ne işiniz var" demişti.
 
Şimdi de İsrail'i kınamak yerine Erdoğan’a saldırıyor.
 
Bu ülke, böyle bir muhalefeti ve böyle bir ilkesizliği hak etmiyor.
 
Filistin davasının en güçlü savunucusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Bunu Netanyahu’da iyi bilir, Siyonistlerde…
 
Bunu Meral Akşener de iyi bilir.....
 
Dünyadaki tüm mazlumlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem sahada hem de masada verdiği mücadeleye şahittir. Bugün hangi mazlum ülkeye gitseniz dillerinden dua, gönüllerinden Türkiye sevgisi yükseliyorsa bunun sebebi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan ve cesaretidir.
 
Meral Akşener'in skandal cümleleri, Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR