Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Muharrem, Konyaspor, AKTİSAD

Muharrem, Konyaspor, AKTİSAD

Âşık Sezai’nin Mehmet Emin Ay tarafından da çok güzel bir şekilde icra edilen mersiyesinden bir bölümle başlamak istiyorum bugün yazıma:

Ey şehid-i Kerbelâ'ya ağlayan, Ağla, mâtemdir, Muharrem'dir bugün, İnle, mâtemdir Muharrem'dir bugün.

Âteş-i hasretle sine dağlayan, Ağla, mâtemdir Muharrem'dir bugün, İnle, mâtemdir Muharrem'dir bugün.

Sine de ser de gerektir dağ ola, Kanlı yaşlar dideler ırmağ ola, Ger dilersen menzilin uçmağ ola. Ağla, mâtemdir Muharrem'dir bugün, İnle, mâtemdir Muharrem'dir bugün.

Her seher sanma şafaklar şebnemi, Anda kan ağlar melekler ol demi, Âlemi tuttu Hüseyn'in mâtemi.

Ağla, mâtemdir Muharrem'dir bugün, İnle, mâtemdir Muharrem'dir bugün…

Bazı günler semboliktir, mutlaka o günleri anmalısındır, tarafını belli etmeniz için gerekir. Bazı geceler yüreğin ağlamalıdır, gözlerden binlerce insanın arasında bile seni dinlemeyen gözyaşların akmalıdır… Sana isyan etmeli seni dinlememelidir. Yezitlere isyan etmeli, haksızlığa başkaldırmalıdır…

İşte o günü, 10 Muharrem 1434 tarihini geçtiğimiz Cumartesi günü yaşadık. Yoğunluktan yazamadım ama biliyorum yazmalıyım, biliyorum “Ey Allah’ın Resulü, iki cihan güneşimiz, Ey Sultanımız, biz Hüseyin’i sevenlerdeniz” demem gerekiyor. Hepsi bu…

 

Konyaspor ve Anadolu Selçukluspor

Öncelikle biliyorsunuz, Konyaspor'un ardından Anadolu Selçukluspor'da teknik direktörle yollarını ayırdı.

Bilenler biliyor, ben Konyaspor’u başarısızlıktan sonra ciddi manada eleştiririm.

Ama bu sefer öyle yapmayacağım, ben geçen hafta Konyaspor ile Adana Demir arasındaki maçı izledim, Anadolu Selçukluspor’un maçını da izledim. Açık ifade edelim iki takımımızda iç açıcı bir maç oynayamıyor bu tamam.

Ama değerli Başkan Ahmet Şan ile Anadolu Selçukluspor’un kulüp başkanına bir şeyler demek istiyorum.

Konyaspor’da, Anadolu Selçukluspor’da eminim yenile yenile yenmeyi öğrenecekler. Ama önemli olan bu sistemin başarılı olacak bir sistem olduğunu düşünüyorum.

Yani Konyaspor ile Anadolu Selçukluspor’un entegre bir şekilde yola devam etmeleri. Konya da kazançlı çıkar bunda, altyapılar güçlenir, Konyaspor’dan önce Anadolu Selçuklu’da oynar gençlerimiz. Neyse umarım bu birliktelik sürdürülür ve Konya’da spor gelişir.

Artı şunu da yazalım, şimdi daha hiçbir şey bitmedi, Konyaspor daha rahat bir şekilde Süper Lige çıkar.

Sakin olun, iyi bir teknik direktör ile anlaşın. Golcü gerekiyor, hem Anadolu Selçuk’a hem de Konyaspor’a. Yabancılar var, onlardan alın, Afrikalı golcü bulun, bir iki takviye yapın, altyapıya, 3. Lige bakın, gelecek vadeden bir iki futbolcu mutlaka bulursunuz.

Takıma onları dâhil edin ve Konyaspor ile Anadolu Selçukluspor başarılara birlikte yürüsünler. Lütfen entegre olun. Trabzon’u görmüyor musunuz? Adamların Süper Ligdeki de 1. Ligdeki de takımı müthiş.

1. Ligdeki takımlarıyla Trabzon’a futbolcu kazandırıyorlar. İyi yönetilmeye sakin olmaya ve basit spor yorumcularına değil, gerçekten Konyaspor’u anlayan, sporu anlayan ve Konya’nın geleceğini kendi geleceği olarak gören sağduyulu açıklamalara önem verin ve bu süreçten kazanımla çıkarsınız derim…

 

AKTİSAD Başkanı Hamdi Bağcı’yı arayınca   

AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Soner Cesur Bey geçen gün akşam saatlerinde bizi aradı.

Tabi sevindik, acaba nasıl yardımcı olabiliriz ki diye sorduk? Fakat yanlış numaraymış. Adaşımız Konya Şeker’in Genel Koordinatörü Hamdi Bağcı Bey’i aramış.

Soner Ağabey tabi bizi arayınca yanlış numara olsa da biraz konuştuk. Yanında yabancı misafirler varmış, misafirleri ağır misafir, Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farruh Homiddinoviç Şaripov…

Tacikistan’ın şeker ihtiyacı ile ilgili bir talepleri olmuş ve Soner Ağabey’de tabi hemen Hamdi Bey’i aramış.

17 Aralık tarihinde Sayın Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman Konya’ya gelecekmiş. Bu ziyaret esnasında Konya Şeker ile bir görüşme sağlamak için çalışıyor sizin anlayacağınız Soner Ağabey…

Umarım çalışmaları bereketli olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR