İshak Orhan

İshak Orhan

NEDEN BÜTÜN BUNLAR? BATAKLIĞI KURUTALIM ARTIK

NEDEN BÜTÜN BUNLAR? BATAKLIĞI KURUTALIM ARTIK

Çok değerli kardeşlerim. Gün geçmiyor ki ülkemizde, hatta yakın çevremizde bile büyük sorunlar ortaya çıkmasın. Televizyonlarda, İnternette, Sosyal medyada, gazetelerde her an ve her gün yeni bir cinayet, taciz, kadına şiddet, çocuğa şiddet, öğrenciye şiddet, vb. Bir olay olmasın. Nedir bu halimiz? Neden bütün bunların üstesinden gelemiyoruz?  Nasıl bir insanız biz? Biz böyle değildik?  Bırakın insanı, kurdun kuşun, bitkilerin, çevrenin dostuyduk biz.
 
Bütün bunları durdurmak çok da zor değil. Aklın yolu birdir derler. Aklımızı kullanmayı bilmeliyiz. Biz, toplum olarak sadece sonuçlara odaklanmaktayız. Sorunun temeline inmiyoruz. Yani bütün bunların nedenlerini hızla araştırıp ona göre çalışma yapmıyoruz. Aslında hepimiz de bütün bu nedenlerin farkındayız. Ama asla suçu kendimizde bulmuyor, hep başkalarını suçluyoruz. Çünkü böylesi nefsimize daha kolay geliyor. Ama bir gün bu ateş bize de düşebilir. O zaman aklımız başımıza gelir.
 
İşte topyekün, hep birlikte hareket ederek içinde bulunduğumuz bu durumdan hızla kurtulmalıyız. Bundan kurtulmanın tek çaresi de ülkemizde ADAM GİBİ ADAMLAR YETİŞMEK İÇİN, SAYGI, SEVGİ VE EMPATİYE DAYALI MODEL OLABİLECEK İNSANLAR TARAFINDAN İYİ BİR EĞİTİM YAPILMALIDIR. Bu da elbette anne, baba ve öğretmenlerin kalitesi ile ilgilidir.
 
Sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR