Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Neler oluyor?

Neler oluyor?

Amerika kendi vatandaşlarını feda ediyor kendi ülkesinde kibrit yakıyorsa işin sonu dünyanın bir başka yerinde yangın çıkmasıyla sonuçlanır. Amerika’nın 11 Eylül saldırıları sonrası başlattığı demokrasi getirme adlı talan operasyonları hepimizin malumu.

Peki şuan ki durum neyin provası?

Tüm dünyada çıkmasını istedikleri bir kaosun fitilini mi ateşliyorlar.

Ekonominin düzene girdiği imf’in yakamınzdan düştüğü dönemde çıkan gezi olaylarının ülkemize faturası ağır olmuştu. Biz o dönemi şükür ki atlattık. Ama dünyanın bir çok ülkesi benzer sokak eylemleriyle parçalandı, istikrarsızlaştırıldı, kukla haline getirildi. Bunu göz önüne aldığımızda senelerdir demokrasi (!) ihracatı yapan Amerika’nın demokrasisinden perişan olan dünya bir de kaos ihracatını hiç kaldıramaz. Fransa’da başlayarak avrupaya yaymaya çalıştıkları ‘sarı yelek’ eylemleri de fragmandı galiba.

Pandemi bir milat mı oluyor?

Yeni dünya için planladıkları yönetim şekillerine belki yeni sınırlara ya da sınırsızlıklara giden yolda çalışmaya başladılar mı acaba? Daha önce dünya savaşlarıyla başlattıkları değişimleri bu sefer  insanların çaresizliklerini, hastalıklarını, ölümlerini kullanarak kaos çıkartarak mı başlatmak istiyorlar? Elbet zaman tüm bu soruların cevaplarını bizlere gösterecek. Lakin darbelerden, darbe sevicilerden, terörden ve terör sevicilerden çok çekmiş hala da yakasını kurtaramamış olan ülkemizin bu yeni dönemde çok dikkatli olması lazım. Birey olarak hepimize çok iş düşüyor. Ardarda gündeme gelen manevi değerlere saldırı haberlerini, polisin orantısız güç kullandığını gösteren haberleri, polise saldıranların gösterildiği haberleri iyi takip edin ve iyi analiz edin. Toplum mühendisliği toplumun değerleriyle ilgili belli noktalar kaşınarak yapılıyor. Ve toplum mühendisliği günümüzde yapıcı olmak için değil yıkıcı olmak için kullanılıyor. Birey olarak sağlam olursak toplum sağlam olur bunu unutmayalım.

Varsayıyorum ki Amerika’da olanların Amerikayla alakası yok. Varsayıyorum gerçekten protestolar kendi kendine başladı ve insanlar kendi özgür iradeleriyle bir ayaklanma içindeler. Varsayıyorum arkalarında onların haberleri olmadan onları kontrol eden kirli bir el yok. O zaman inşallah dünyanın farklı noktalarında perişan ettikleri ülkeler gibi paramparça olurlar. Amerikan halkı ülkelerini yönetenlerin dünyaya nasıl demokrasi  götürdüğünü yakından görür.

Birde bizim içimizde ki batı seviciler iyi izlesinler gelişmişlik, özgürlük gibi kavramları duyduklarında akıllarına gelen ilk ülkelerin halini millet marketleri talan ediyor. Biz sokağa çıkma yasağı öncesi marketlerde uzun kuyruklar oluşturup para ödemek için sıra bekleyen milletimizi eleştirirken birilerinin hayran olduğu batılılar marketleri yağmalıyor. Gözünü seveyim milletimin…

Rabbim bizim birliğimizi, dirliğimizi bozmasın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR