Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Onca derdin arasında…

Onca derdin arasında…

Siyaset, ülkemizde çok garip gündemlerle ilerler. Genelde yapılan ve ya yapılamayan hizmetler üzerinden gündem oluşması gerekirken bizde kişiler, ihanetler, hakaretler üzerinden gündem oluşur.

Azerbaycan, Ermenistan, Libya, Fransa, Almanya ve daha birçok ülke Türkiye tarafından üretilen  İHA’ları ve SİHA’ları konuşurken bizde konuyla ilgili tek kelime eden çıkmaz mesela. Muhalefet kör, sağır, dilsiz moduna girer. Gerçi haklarını yemeyelim bazen de çıkıp ‘neden üretiyoruz ki bunları’ falan da derler. Anlayacağınız ülkenin hayrına olan şeyler çok konuşulmaz bizde. Nazar değer diye düşünüp konuşmuyor da olabilirler tabi (!).

Son haftalarda gündemimiz malum istifalar. İlk istifa ekonomik durumun dalgalı haline bakıldığında tahmin edilebilir bir hamleydi. Sayın Berat Albayrak ağzıyla kuş bile tutsa piyasa düzelmezdi. İstifa etti piyasa hareketlendi ‘bak işte’ ciler biraz neşelendi. Ya sonra? Faiz artırımına rağmen döviz yine artışta… Hani bakan gidince her şey güzel olacaktı? Bir ekonomik savaşın içinde olduğumuzun gerçekten farkında olmayan çok büyük bir kitle var maalesef. Saldırıyorlar ve vazgeçmeyecekler. Ekonominin başında kimin olduğu onlar için önemli değil. Onlar için önemli olan ekonominin başına kimi isterlerse onu koyabilecek olmak… Yani boşuna heveslenmeyelim. İnşallah güzel günler gelecek buna biliyoruz lakin güzel günler kolay gelmeyecek bunu da kabul edelim.

Diğer istifaya gelince… O istifadan çok başkaldırı gibi. Bülent bey enteresan çıkışlarına yenilerini ekleye ekleye yoluna devam ediyor. Şaşıran var mı açıklamalara? Ben şahsen şaşırmıyorum.  Ama kendisinin Sayın Cumhurbaşkanının açıklamaları sonrası  şaşkınlık yaşadığı kesin. Bülent bey sanırım sayın Cumhurbaşkanımızdan malum kitabı bende okudum çok duygulandım minvalinde bir açıklama bekliyordu. Gelen açıklamalara şaşırması bu yüzden olabilir… Allah Recep Tayyip Erdoğan’a sabır versin, güç versin, kuvvet versin. Nelerle uğraştığını gördükçe üzülüyoruz. Akdeniz, Azerbaycan, Suriye, Libya, Karadeniz, terör belası, fetö belası, ekonomi, pandemi… Say say bitmeyen onca derdin arasında Bülent beyin hassasiyetleriyle de mi Cumhurbaşkanı uğraşacak? Yahu düşün artık adamın yakasından. Hepiniz hayal edemeyeceğiniz makamlara onun sayesinde geldiniz daha ne istiyorsunuz?

Yeni yasakların kapı eşiğinde beklediği günlerdeyiz. Hayatımızda en çok vefat haberi duyduğumuz günlerdeyiz. Hastalığın çevremizde kol gezdiği günlerdeyiz.  Ne olur daha dikkatli olalım. Emin olun bu işin şakası yok…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR