Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Orta Doğu out Doğu Akdeniz in

Orta Doğu out Doğu Akdeniz in

Doğu Akdeniz dünyanın yeni enerji yatağı. Senelerdir Avrupa ülkeleri burnumuzun dibinde doğu Akdeniz’i parsel parsel bölüşüyorlar. Tıpkı Orta Doğu’da olduğu gibi üşüştüler yine. Tabi kendilerince haritalar çizerken karşılarına çıkıp ‘hooop bi dakka burada bende varım’ diyecek bir Türkiye hayal etmediler. Türkiye artık sadece kendisine verilen rolü oynayan ülke değil. Türkiye oyun kuran ülke. Alışamadılar ama alışacaklar.

Yunanistan’ın Avrupa’ya ve Amerika’ya güvenerek efelenmeleri, kuru sıkı tehditleri, araştırma gemilerimize engelleme girişimleri dikkat ettiyseniz haber değeri bile taşımıyor artık. Gücünün farkında, kendinden emin bir Türkiye var karşılarında. Engelleme yapmak isteyen Yunan savaş gemisine haddini bildiren savaş gemimiz sapasağlam görevinin başında. Yunan savaş gemisi tamir için en yakın limana çekilmiş. Akdeniz’de Türkiyesiz atılan her adım tökezler. Kavgacı ergenler gibi tehditler savurup sonrada Avrupalı dostlarını kavgaya çağıran Yunanistan şu ana kadar kavgasına katılacak birilerini de bulabilmiş değil. Türkiye hakkı olan her alanda arama da yapacak, gemilerini de yüzdürecek. Gün gelecek Mısırda da aklı selim, devletini, milletini seven bir iktidar göreve geldiğinde Akdeniz yeniden Türk gölü haline gelecektir.

Birileri fitili ateşlemek istiyor olabilir. Tüm dünya Doğu Akdeniz’de menfaat mücadelesine girmişken burada bir yangın çıkarmak istiyor olabilirler. Ama atladıkları bir nokta var. Bu coğrafya zaten hep karışık, burada çıkacak yangın Tüm dünyayı yakar.

.....

Erdoğan karşıtlığının seçim malzemesi haline geldiği bir Amerika… Daha neler göreceğiz acaba? Amerikan başkanının ‘diğer ülke liderleri Erdoğan’la konuşmam için beni arıyorlar’ dediği. Zekasından bahsederek; onunla başa çıkmak için zeki olmak lazım dediği… Amerikan başkan adayının ise seçilirsem Erdoğan’ın gitmesi için elimden geleni yapacağım dediği enteresan zamanlardan geçiyoruz. Türkiye’deki siyasi tabloya sürekli müdahale eden Amerika’nın, bu sefer baltayı taşa vurmuş siyasi aktörlerinin Erdoğan üzerinden atışmalarına tanık oluyoruz. Ülkemizdeki yönetime müdahil olduklarını artık gizleme gereği bile duymadıklarına üzülmeli miyiz yoksa karşılarına çıkan Erdoğan engeli yüzünden ne yapacaklarını şaşırmış hallerine sevinmeli miyiz emin olun bilemiyorum. Lakin bir gerçek var ki eskiden emir komuta zinciriyle yaptıkları müdahaleleri artık ekonomik parametrelerle yapıyorlar. Nereye kadar zorlayacaklar bilemiyorum. Ama ne kadar zorlasalar da en sonunda ekonomik bir 15 Temmuz direnişiyle karşı karşıya kalacaklar. 15 Temmuz birlik beraberlik ruhu, günü geldiğinde tıpkı fetö’ye ve onun bir dolarlık emir erlerine dur dediği gibi Biden’lara da onların buralı dostlarına da dur diyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR