İsmail Koç

İsmail Koç

Pasaportlar hazır mı?

Pasaportlar hazır mı?

Bu sezon Torku Konyaspor’a bir şeyler oldu. 2016 yılında mağlubiyet yok. Ligde ve kupada yoluna doludizgin devam ediyor. En son mağlubiyet Aralık ayı sonundaydı. Ocak, Şubat, Mart, Nisan derken Torku Konyaspor’un henüz bileğini bükebilen çıkmadı. Bu gidişle de sezon sonuna kadar çıkmayacak gibi görünüyor.

Bu mucizenin başkahramanı da kuşkusuz Aykut Kocaman…

Aykut Kocaman faktörü Fenerbahçe maçında bir kez daha ortaya çıktı. Kurt hoca şampiyonluk adayı rakibine karşı kendi oyun sisteminden bozmadan bir kez daha sonuca gitmeyi başardı.

Aslında maçın başında gelen gol Torku Konyaspor’un dengesini bozdu. Erken gol yeşil beyazlıları kendi oyun anlayışından bir miktar uzaklaşabiliyor. Fenerbahçe maçının ilk yarınında da öyle oldu. Bunun bir başka örneğini de Başakşehir maçında da görmüştük.

Beraberlik golü gelip de ilk yarı 1-1 tamamlanınca maç yeniden başladı. Kendi oyun sistemini maçın ikinci yarısında sahaya yansıtan Aykut Kocaman ve talebeleri oyunu önce tuttu. Ardından rakibine öldürücü darbeyi vurdu ve aldığı galibiyetle puanını 53’e yükseltti.

Bu aşamadan sonra Avrupa Kupaları garanti gibi görünüyor. Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolunda rakibi olan Beşiktaş’ın kazanması durumunda lige havlu atacağından Torku Konyaspor lig ikinciliğini zorlayabilir. Dolayısıyla da Şampiyonlar Ligi de artık olasılıklar arasında yer alıyor. Yani Avrupa çok da uzakta değil.

Torku Konyaspor bu sezon ligi kaçıncı sırada tamamlarsa tamamlasın kesinlikle binlerce kez takdiri hak etmiştir. Başta teknik direktör Aykut Kocaman olmak üzere, tüm oyuncular, teknik ekip, yönetim ve taraftar bu başarının mimarlarıdır.

Kocaman yürekli bir grup Kocaman bir başarıyı da beraberinde getirdi. Şimdiden Torku Konyaspor’un Avrupa Kupaları maçlarını görüyor gibiyim… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR