Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Sanayicilere müjdeler verebilir!

Sanayicilere müjdeler verebilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 26 Kasım Cumartesi günü Konya’ya geliyor.

Yurt dışı ziyaretlerinden sonra şehir turlarına kaldığı yerden devam edecek olan Erdoğan’ın ilk durağı bu defa Konya olacak.

Konya’da resmi açılışı yapılmayan bazı projelerle, yapımı tamamlanan yatırımların açılışını yapacak olan Erdoğan’ın mesaisi çok yoğun geçecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önce ASELSAN Silah Sistemleri A.Ş.’nin resmi açılışını yapması bekleniyor. Savunma sanayisine yönelik çalışmaları yerinde inceleyeceği düşünülen Erdoğan’a; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in yanında pek çok bakan, milletvekili ve bürokrat da eşlik edecektir.

Eğer uygun bir ortam olursa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ASELSAN açılışından sonra Konya Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etmesi bekleniyor. Erdoğan’ın burada yine özellikle savunma sanayisi alanında üretim yapan birkaç firmayı ziyaret edeceğini düşünüyorum.

Konya sanayicileri için bulunmaz fırsat olacaktır bu ziyaretler. Çünkü sanayicilere bazı sorular soracaktır. Sanayicilerin ise kendisinden bazı talep ve istekleri olacaktır diye düşünüyorum.

Eğer böyle bir durum gerçekleşirse, sanayicilerin ilk gündeme getireceği konu arsa sıkıntısı olmalıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi ve arsa sıkıntısının çözümü noktasında taleplerde bulunabilirler.

Ayrıca Konya gibi bir şehre bu kadar az uçak seferinin olması da gündeme getirilebilir. Uçak sefer sayılarının artırılması yönünde talepte bulunulsa güzel olur.

Yine, sanayiye ulaşım noktasında rafta bekleyen Banliyö Hattı da gündeme getirilse büyük bir sıkıntı çözülmüş olur. Hem şehir trafiğinin rahatlaması hem servis masraflarının yok olması hem de çevrenin temiz tutulması için bu proje mutlaka raftan indirilmelidir.

Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her gelişi, Konya için güzel işlerin yapıldığı, yeni müjdelerin verildiği, bitirilen yatırımların hizmete açıldığı programlarla geçiyor.

Bu defa da öyle olacağını tahmin ediyorum. O yüzden bu fırsat kaçırılmamalıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, müjdelerinin devamını ise Mevlana Meydanı’nda vermesi bekleniyor.

Mevlana Meydanı’nda düzenlenecek olan mitinge yine her zamanki gibi çok sayıda vatandaş akın edecektir. Muhtemelen sabahın erken saatlerinden itibaren Konya’da ana caddelerin sağı solu insan seliyle dolacaktır. Erdoğan’ı görmek için balkonlara, pencerelere, kapı önlerine çıkan yığınlar yine gövde gösterisi yapacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu coşkuya defalarca kez şahit olmuştur ama aynı coşkunun devam etmesi ona bir kez daha güç verecek. Her zaman bu coşkunun karşılığını veren Erdoğan bu defa da müjdelerle Konyalıları yine sevindirecektir.

Erdoğan’ın miting esnasında, yapımı tamamlanan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’yı da hizmete açacağı düşünülüyor. Mitingini de bu sebeple Mevlana Meydanı’nda düzenleyeceğini düşünüyorum zaten.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yine burada da Mevlana Bölgesi ile alakalı bazı taleplerde bulunulabilir. Mevlana Kültür Merkezi’nin ve Mevlana Müzesi etrafındaki alanların dönüşümü noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek istenebilir. Bu konuda da talepleri geri çevirmeyecektir.

Miting sonrasında ise AK Parti teşkilatlarıyla yemek yiyeceğini tahmin ediyorum. Konya’daki tüm teşkilatları bir araya getirerek seçim öncesi kaynaşmayı ve motivasyonu artıracağını düşünüyorum. Eğer vakit kalırsa, gençlere özel bir vakit de ayırabilir.

AK Parti Teşkilatları artık heyecanla 26 Kasım’ı bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR