Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

ŞANSIMIZ DEVAM EDİYOR

ŞANSIMIZ DEVAM EDİYOR

Çok kötü başladığımız elemelerde telafisi olmayan maçlar oynamaya başladık. Bu maç da onlardan biriydi. Mutlaka galibiyetimizle sonuçlanması gereken Kazakistan karşılaşmasına milli takımımız son derece iyi hazırlanmış. Ligin bitmiş olması ve futbolcuların tatil havasına girmiş olma ihtimali akıllara soru işaretleri getiriyordu fakat futbolcularımız genel olarak bunun aksini sahaya yansıttılar.

Maça iyi başlayan taraf mutlak galibiyet parolasıyla maça çıkan ay yıldızlılarımızdı. Rakip her ne kadar ev sahibi konumunda olsa da kendi yarı sahasına çekilip boş alan vermeyen bir oyun anlayışı sergileyeceğinin sinyalini ilk dakikalardan itibaren verdi. Hakan’ın kullanmış olduğu etkili serbest vuruş milli takımımızın hücum varyasyonlarının başlangıcı niteliğindeydi. Oyuncularımızın geneli oyuna ağırlığını koyarak gol düşüncesi içinde oldu. Benimsenen oyun, bulunan pozisyonlar ilk yarı için artı yönümüzdü eksik kalan taraf ise kanatlar oldu. İlk yarıda kanatlarımız nerdeyse hiç çalışmadı. Bunun sebebi kanatların ileri uçlarında tercih edilen Hakan Çalhanoğlu ve Arda’nın daha çok orta saha nitelikli oyuncular olmasıydı. Bilhassa tam bir merkez oyuncusu olan Hakan’ın kanatta oynaması olası kanat varyasyonlarının önüne geçti. Bir ikinci sebep ise sol bek mevkiinde Hakan Balta’nın tercih edilmesiydi. Hakan Balta hücuma nerdeyse hiç katkı sağlamadı ve sol kanat hücum anlamında sürekli aksayan tarafımız oldu. Bana göre Fatih Terim’in yanlışlarından biri bu yanlış tercihti.

İkinci yarının başında yanlış tercihlerden birine daha şahit olduk. Kanatların aksadığının fakrına varan Terim orayı canlandırmak için Volkan Şen’i tercih etti. Böyle bir değişikliğe takımın ihtiyacı vardı fakat çıkan oyuncu tercihi yanlıştı. Takımın ilk yarıdaki iyilerinden olan ve sigorta görevi gören Mehmet Topal’ın oyundan alınması bana göre mantık dışıydı. Diyeceksiniz ki “takımın gol bulması lazım ve böyle bir risk alınabilir” haklısınız fakat başlama vuruşundan itibaren hiçbir varlık gösteremeyen, var mı yok mu belli olmayan Selçuk’un yerine hücuma da katkı sağlamış Mehmet Topal’ın çıkması ne kadar doğru sizce.

Dakikalar ilerledikçe ve gol gelmedikçe milli takımımız sıkıntıya girmeye başladı neyse ki daha sonra yapılan değişiklikler yerindeydi. Gol gelmedikçe daha da kötüye gidecek olan gidişata dur diyen futbolcumuz Arda becerilerini kullanarak çok kritik bir gole imza attı ve umudumuzun eylül ayında Konya’da oynanacak maçlara kalmasını sağladı. Euro 2016’ya katılan ve bizlere özlediğimiz zaferleri yaşatan bir milli takım dileğiyle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR