Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

Savulun RTÜK geliyor

Savulun RTÜK geliyor

RTÜK artık Netflix, PuhuTv ve BluTV isimli uygulamaları ve Youtube gibi internet platformlarını denetleyebilecek.
 
Bugüne kadar mevcut düzende denetledikleri zaten ortada...
 
Bakıyorsunuz televizyondaki yasaklara, normal hayatta insanların içtikleri sigara, kullandıkları içki, herhangi bir markanın logosu televizyonda buzlanıyor. Ama şiddet, uyuşturucu, mafya ve tecavüz gibi diğer gayri ahlaki şeyler gayet rahat bütün kanallarda yayınlanıyor.
 
Biz de diyoruz ki RTÜK sigarayı yasakladıysa içmeyiz. Ama elimize silah alıp çatır çatır adam öldürebiliriz?
 
Tabi ki böyle bir şey söylemiyoruz. Allah aşkına hangimizde caydırıcı bir etki uyandırıyor bu durumlar. Her şey kişinin kendi elinde... Bunun hepimiz bilincindeyiz.
 
Henüz televizyonda bile tam anlamıyla sağlanamayan güvenli ortamı şimdi RTÜK, internette yapmaya çalışacak.
 
Yasal olarak kontrol altında tuttuğunuz televizyon programlarında, dizilerde neredeyiz ki bir de internete girişildi diye sormazlar mı adama?
 
Yani şimdi siz internet gibi deniz derya bir yerde bunu yapabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?
 
Öyle bir yerden bahsediyoruz ki, özel kanallarda yayınlanan dizilerin başka sitelere verilmesi yasakken bile birileri bunu bir şekilde linklerle bize ulaştırıyor. Demem o ki yasak kavramını bir şekilde uygulamaya çalıştığınız radyo televizyondaki sistemi internete nasıl uygulayacaksınız?
 
Hem de herkesin özgür iradesi ile para verip üye olduğu kanallar bunlar.
 
Ne kadar müdahaleye açık bir alan olabilir tartışılır.  
 
Eğer sen internet gibi bir alana yasaklar döşemeye kalkarsan aslında yüzünü demokrasisi topal ördek olan bazı diğer ülkelere döndürmüş olursun.
 
Şu an bana kızanlar olacak. “Ee hadi biz izlemedik diyelim. Çocuklarımız ne olacak. Onlar için RTÜK denetimleri şart” diyeceksiniz. Biliyorum… Ama bunu söylemeden önce çocuklarınızın ellerindeki tablet ve ipadlerdeki tehlikeyi görmenizi öneririm. Eğer bir çocuk kötü şeylerle zehirlenecekse o kadar çok site ve mecra var ki tahmin bile edemezsiniz.
 
Sanal dünyadan RTÜK değil siz kendiniz koruyacaksınız çocuğunuzu… Yoksa çocuk yarım yamalak yasaklarla yetişir maazallah!
 
Konu ile alakalı Star Gazetesi yazarlarından Ardan Zentürk de bir yazı kaleme almış.
 
Son olarak enteresan bir pencereden baktığı yazının bir kısmını aktarıyorum; “NETFLIX üzerinden yaşanılan tartışma bir Siyonist komplodur. Nedeni, bu grubun yayına soktuğu ve Facebook kişi verilerinin siyasette nasıl yasadışı olarak kullanıldığını, bununla da Trump’ın seçilmesinin ve Brexit oylamasında “evet” çıkmasının nasıl tezgahlandığını sergileyen belgesel GREAT HACK’tir.  GREAT HACK’le, ABD’deki güçlü Yahudi lobisinin “Demokrat” kanadından NETFLIX kurucusu ve CEO Reed Hastings, Cumhuriyetçi Trump ve evanjelik-siyonist hareketin 2020 seçim kampanyasının belinin ortasına baltayı vurdu!.. Zor kıpırdarlar. Şimdi,  neo-con/Siyonist lobi NETFLIX aleyhine kampanya yürütüyor, her ülkenin meşrebine göre bir kampanya bu, bize de eşcinsellik mevzuu denk geldi, geçiniz.”
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR