Servet R. Çolak

Servet R. Çolak

Seçime sadece AK Parti girecek gibi

Seçime sadece AK Parti girecek gibi

Muhalefetin her durumda erken seçimi ortaya atması alışkanlığı artık bitti. Neden biliyor musunuz? Çünkü seçimlere 1 yıl 1 ay kaldı da o yüzden. Yani artık erken seçimin olma ihtimali bile ortadan kalktı. Bu kısa sürede erken seçim kararı alınsa bile iktidar partisi hariç diğer partiler seçime pek hazır gibi de görünmüyorlar. O yüzden özellikle muhalefet partilerinin sağlığı için seçimlerin 2023 Haziran’ında yapılması daha uygun olacak.

Haziran 2023’e şurada sayılı günler kala partilerde seçim çalışmaları başladı mı yoksa mübarek Ramazan’dan dolayı fark edemiyor muyuz? Hayır aslında partiler çalışmalara başladı. Özellikle AK Parti aldı başını gidiyor. Herkes uyurken AK Parti yol almış gidiyor. Erken kalkan erken yol alır demiş atalarımız. Ramazan dolayısıyla da olsa AK Parti vatandaşlarla iç içe olmayı en iyi şekilde sürdürüyor. Her daim vatandaşların yanında, dertlerin dinleyen durumunda, sorunlarına çözüm bulan durumunda…

Hatta yerel seçimi kaybettiği yerlerde bile teşkilat üyeleri öyle bir çalışıyor ki zannedersin orda tek AK Parti var.

Konya’dan yerelden gördüğümüz durum bu iken, Türkiye’de tablo farklı mı? Elbette hayır, Türkiye’nin her köşesinde AK Parti çalışmalarını son gaz sürdürüyor. Merkez teşkilatlar bile en ücra köylere gidiyor.

Şurada 10 gün sonra bayram olacak. Yine AK Parti teşkilatları sahada çalışmalarını sürdürecek. Herkesle bayramlaşacak, işlerini en iyi şekilde yapacaklar. Çünkü görünen köy kılavuz istemez. AK Parti teşkilatları Ramazan da olsa kolları çoktan sıvamış ve işi başlayalı çok olmuş.

Peki her zaman iktidarı eleştiren, sadece işinin ‘Eleştirmek’ olduğunu iddia eden muhalefet partileri ne yapıyor ki acaba? Gerçekten merak ediyorum.

Seçime 1 yıl kalmış, sahada bunlardan kimse yok, adayları belli değil, il, ilçe, merkez teşkilatlarından bir kişi bile gözle görülmüyor.

Ara sıra üst yöneticileri ortaya çıkıyor ve her zaman yaptıkları gibi iktidarın bazı söylemlerine eleştiri yapıyor, geri yerine geçiyor. Seçime bir yıl kala tüm yaptıkları bu, bundan ibaret.

Muhalefet çalışmalara ne zaman başlayacak merak ediyorum. Yakından takip edeceğim ve kim nasıl çalışıyor bakacağım. Çünkü, Haziran 2023’de sonuçlara göre yeniden değerlendireceğim. Herkes çalıştığının hakkını alacak ve seçimi çalışan kazanacak.

Muhalefet belki de ‘Cumhurbaşkanı adayımız belli değil’ diye mi halkın içine çıkamıyordur.

Tabi öyle yaa… Eee vatandaşın arasına çıksa vatandaş sormayacak mı, “Babacığım oy istiyorsun da biz şimdi kime oy atacağız’ diye. Daha ortada hol yok yumurta yok ne diye karşımıza geldiniz” demeyecekler mi?

Diyecekler tabiki de, bunu da muhalefet çok iyi biliyor ve vatandaşının arasına çıkamıyor.

E o zaman şimdiden size geçmiş olsun demek düşer. Kusura kalmayın ama muhalefet böyle plansız, yaptığı işlerde belli belirsizlik, devam ederse daha çok muhalefet kalacaklar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Servet R. Çolak Arşivi
SON YAZILAR