Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Şehrin gönüllü elçileri

Şehrin gönüllü elçileri

“Konya Turizmciler Topluluğu” Turizm rehberliği yapan İbrahim Mayda’nın sosyal platformlarda oluşturduğu bir topluluk. Üyeleri ise otel yöneticileri, rehberler, hediyelik eşyacılar, lokantacılar, gazeteciler, reklamcılar gibi birçok paydaştan oluşuyor.

Dertleri Konya’yı tanıtabilmek.

İbrahim Mayda kendi değerlerimize uzak olduğumuzu keşfetmiş Konya’da saklı kalmış, görmesi gereken ilgiyi görmeyen değerlerle ilk önce topluluğu buluşturuyor. Son programlarında Konya turizm topluluğu Selçuklu Ecdad Bahçesinde bir araya geldiler. Müthiş ambiyansta Mehter takımının çaldığı marşlarla başladı program. Geleneksel sanatların canlı tutulduğu sanat sokağında topluluk üyelerinin kimi cam atölyesinde kimi seramik atölyesinde üretim denemeleri yaparken kimileri de ebru çalışmaları yaptılar. Dernek üyesi olan bazı firmalar ikramlarda bulundular.

Bu organizasyonlar şehre renk katıyor. Bundan sonraki programlarının daha kapsamlı olacağına şüphem yok. Bu topluluk idarecilerimiz tarafından desteklenmeli ve fikir alışverişleriyle daha kapsamlı programlar yapılmalı.

İbrahim Mayda ve tüm topluluk üyelerini tebrik ediyorum.

.....

Konya kendi içinde birçok marka değerini barındırıyor ama şehir markalaşması çalışmalarında gereken ivmeyi bir türlü yakalayamamış durumda.

Güneydoğu illerimizin bazıları yemek festivalleriyle şehrin lezzetlerini tüm ülkeye hatta uluslararası arenalara taşıma gayretindeyken biz senelerdir kendi lezzetlerimizden bihaber durumdayız.

Meram belediyemizin Ateşbazı Veli’yi anma programları haricinde yemek kültürümüzü tanıtacağımız kapsamlı bir program maalesef yapılmadı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Yılmaz Seçim Konya mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini derleyerek bir kitapta toplamış, kitabın adı “Konya Mutfağı Mutfak kültürü ve Yemekleri” geçtiğimiz günlerde hem kitabının tanıtımını yaptı hemde Konya Aşçılar derneği olarak özel bir Restaurant’ın ev sahipliğinde bir yemek festivali organize ettiler.

Festivale ilgi oldukça yüksek olmuş, ülkemizin dört bir yanından aşçılar katılmış, vatandaşlarımız Konya lezzetlerini tatma fırsatı yakalamış. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. İnşallah bu organizasyonların daha kapsamlı halini valiliğimizin ve belediyelerimizin öncülüğünde geleneksel hale getiririz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR