Dr. Ramazan Tuzla

Dr. Ramazan Tuzla

Selçuklu Değerler Eğitimi

Selçuklu Değerler Eğitimi

Aziz müfredat, hep aziz tutuldu okullarımızda. Önüne kimsenin ve de hiçbir şeyin geçmesine müsaade edilmedi bu zamana kadar.

Öğretmenlerimiz çıkamadı müfredatın dışına, öğrencilerimiz bıraktılar kendilerini kitabın akışına.

Öncelik hep resmi sınavlar oldu, gerçek sınava farkındalık hepten kayboldu.

Bu ahvâl içinde, adı yâd edilmesi ve sahip çıkılması gereken bir projedir Selçuklu Değerler Eğitimi. 

Çocuklarımızı değerlere âşina yapacak, değerlerine değer katacak, güzellik dolu kalplerine diğergamlık filizini aşılayacak ve onları geleceğin değerli insanları yapacak bu değer kazanım seferberliği, her türlü takdiri hak etmektedir.

Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa Koca’ya, bu projenin oluşmasındaki fikri ve bedeni gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

3-5 kişiden oluşan bir proje değil bu hizmet seferberliği. Neticesi kısa sürede alınıp, seçim yatırımı şeklinde kullanılacak bir emek yoğunluğu da değil. Bu proje, değerlere yatırım hareketidir ve her türlü tebrikin muhatabıdır.

80 bin öğrenci, 80 bin veli, 5 bin öğretmen, 300 okul idarecisi, 125 okul, 1 buçuk milyon kitap, 650 bin karne, binlerce broşür ve uzun bir eğitim-öğretim yılı.

Göz boyamak için çekilecek bir çile değildir bu hareket ve sahip çıkılmalıdır.

Adâlet, bir memleketin temel direğidir.  Âdil insanlar, mâsum canların yüreğidir. Adalet dilde değil fiillerde güzeldir. Bunu kavrayamayanlar idâreci değildir. Çocuklarımızın âdil insanlar olması adına ve adâletli tavırları benliklerine bende etmeleri adına bu projeye sahip çıkılmalıdır.

Doğruluğun kıymetine takdir yetmez. Doğruluğun yeri hiçbir zaman gitmez. Doğru insanların kazancı ve kredisi, dünya batsa da bitmez. Doğruluğu çocuklarımızın başına taç edebilme adına bu projeye sahip çıkılmalıdır.

Dostlukların hatırına kavgalardan hoşlanandır dost. En kalbi duygulara elleriyle dildir dost. Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişmeyen insanlardır gerçek dost. Gerçek dostlar yetiştirmek adına bu projeye sahip çıkılmalıdır. Kavganın, kuru bir galibiyet kavgası değil, dostunun da ukbasını kurtaracak bir fikir ve ubudiyet kavgası olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

Sabır için Üstad Necip Fazıl konuşsun ve desin ki: Sabrın sonu selâmet, sabır hayra alâmet. Belâ sana kahretsin, sen belâya selâm et. Kıymetimiz gençlere, hayatlarında sabıra ne kadar çok ihtiyaç duyacaklarını öğretebilme adına bu projeye sahip çıkılmalıdır.

Saygılı insandır, saygıyı hak eden. Saygıdır, bir ortamı yaşanılan mekân eden. Saygıdır, birçok kapıya anahtar. Saygı yok ise insanda, ismidir günahkâr. Körpe canları, bu anahtardan mahrum etmeme adına sahip çıkılmalıdır bu projeye.

Sorumluluk bir yük değil, bir büyük kazanımdır. Şimdi sorumluluk almanın tam zamanıdır. Bu yükü omuzlayan Başkanıma, Rektörüme ve Müdürüme, bu satırlar, takdirin en samimi beyânıdır. Omuzlanan yükleri hafifletebilme adına bu projeye sahip çıkılmalıdır.

Öz denetimin bilinen adı, kendini hesaba çekmektir. Vakitli yapılan hesaplar, en büyük ferâsettir. Günler hızla gelip geçerken gencin hissesine düşen, bugünün kıymetini bugünden vermektir. Gününe kıymet veren, dev çınar olmaya namzet filizler yetiştirme adına bu projeye sahip çıkılmalıdır.

Yardımseverlik ki, tam bir seferberliktir. Yarına bırakılmayan, en aziz iyiliktir. İyilik bize, ezelden miras âdettir. Bu mirâs ki, her kapıyı açan eşsiz bir kilittir. Gençlerimizin ellerine bu kilitlerden sayısız sayıda verebilme adına bu projeye sahip çıkılmalıdır.

Biliyorum ki, Sayın Valimiz Muammer Erol’un da gönlünü kazandı bu proje. Bu gönül kazanımı, bir fırsat olarak değerlendirilmeli ve Selçuklu Değerler Eğitimi, Selçuklu ilçemizle ile sınırlı olmaktan kurtarılarak, Selçuklu başkentinin bütün ilçelerine yayılmalıdır.

Seçim yatırımı olmayan bu büyük projenin neferi olma yönünde ilk katılımı Meram Belediye Başkanımız Sayın Dr. Serdar Kalaycı’dan beklediğimizi ifade ederek merâmımızı ortaya koyalım ve bitirelim.

Duânızı eksik etmeyin efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Dr. Ramazan Tuzla Arşivi
SON YAZILAR