İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

Şifo’nun elinde sihirli değnek yok!

Şifo’nun elinde sihirli değnek yok!

Konyaspor’da Şifo Mehmet döneminde 1 ay geride kaldı. Bu süreçte yeşil beyazlılar, ligde oynadığı 3 maçta her sonucu tattı. 1 galibiyet,1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Konyaspor; oynadığı oyunla ümit veren bir takım haline büründü. UEFA Avrupa Ligi’nde ise Şifo ile çıktığı ilk maçta puan almasını bildi Anadolu Kartalı…

Mustafa Reşit Akçay ve Aykut Kocaman döneminde bu takım bazı maçlarda şut bile atamadan skora razı gelmişti. Son Antalyaspor maçında 20’nin üzerinde şut atıldı. Bu da Konyaspor’un ofansif olarak daha iyi oynamaya başladığını gösteriyor. Ancak gol atamama sorunu Mehmet Özdilek döneminde de devam ediyor. Sezon başında forvet olarak alınan oyuncuların, Süper Lig’i kaldıracak düzeyde olmamaları hocanın işini zora sokuyor.

Ara transfer dönemine kadar Mehmet Özdilek’in bu konuda eli kolu bağlanmış durumda. Devşirme oyunculardan forvet oluşturmaya çalışan Şifo, kendi istediği tarzda bir forvet için sezonun ilk yarısının bitmesini beklemek zorunda kalacak. Sonuçta hocanın elinde sihirli değnek yok. O değnek ile mevcut forvetlere özel dokunuşlar yapmaya çalışsa da kendisi de sabırla ara transfer döneminin gelmesini bekliyor.

Diğer yandan Özdilek ile birlikte kompakt futbol anlayışının geri döndüğünü söylemek mümkün… Takım olarak savunma yapan bir Konyaspor var sahada, aynı zamanda takım olarak atağa katılan… Lakin, ileri uçtaki gol üretememe sorunu, Konyaspor’un rahat alınabilecek 3 puan hayallerini hep erteliyor. İlerde top tutabilecek santraforun olmadığı zamanda defansın ve orta sahanın da bir yere kadar dayanabilecek gücü kalıyor.

Takımdaki arkadaşlık ortamının artık daha iyi haller almaya başladığını söyleyebiliriz. Saha içerisindeki yardımlaşma ile de bunu görebiliyoruz. Motivasyon olarak iyi işlere imza atıldığı ortada… Girilen ve verilmeyen gol pozisyonları ile de takımın daha iyi noktalara taşınmak istendiğine hem fikiriz. Keşke 3 forvetten biri FORVET çıkaydı!

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR