Ahmed Daldiken

Ahmed Daldiken

Şimdi Daha Yüksek Bir Sesle

Şimdi Daha Yüksek Bir Sesle

Bundan yaklaşık bir sene önce Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmasında "Dünya Beşten Büyüktür!" demişti. Bunun alt satırlarını dün öğlen saatlerinde nihayet doldurmaya başladık..

O gün aslında Erdoğan "Biz uyandık, yeniden geliyoruz… Altıncı Büyük olmaya değil bize biçilen asıl görev olan Dünya'ya yeniden adalet, medeniyet ve insanlık dağıtmaya." demişti. 5 senedir devam eden savaşta gösterdiğimiz ve inşALLAH göstermeye devam edeceğimiz gibi.

Biz milletçe güvenimizi kaybetmiştik. Anadolu tabiriyle "başına vur ekmeğini al" pozisyonundan neredeyse farksızdık. Başta devlet adamlarımızın bu tutumu halka da sirayet etmiş;halk da ezilmiş, korkmuş ve çekinmişti. Erdoğan bir "One Minute" diyordu bize güven geliyordu, "Dünya Beşten Büyüktür!" diyordu biz kenetleniyor ve inanıyorduk. Suriye diyordu, Mısır diyordu, Türkistan diyordu biz uyanıyorduk. Bizimle beraber ümmet ve millet de yeniden uyanıyordu. Ve biz belki de kaybettiğimiz ama kardeşlerimizin bize karşı asla kaybetmediği "liderlik" ve "büyüklük" sıfatlarımızı hatırlıyorduk. Bir sıfattan çok daha öte olan şeyleri..

 

Ve Dün;

"Artık Yeter" nidasıyla Bayır Bucak'taki Türkmen Kardeşlerimizi vurmaya, şehid etmeye giden Rus uçağu düşürüldü. Genelkurmay "5 dakikada 10 kez uyardık." dedi. Angajman kuralları dedi ve 'HAKK' dedi. Bu kez "Dengeler Adına" demedi. "Biz büyük devletiz ve gereğini yaparız." dedi. Ve beklenen açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi büyük devlete yakışır bir şekilde ve sertlikte:

"Dünya şunu bilsin ki kim sınırımızı ihlal ederse karşılığını almaya devam edecektir. Bu bizim hakkımızdır." Gördüğümüz gibi geri adım yok, geri dönüş yok, asla Yok!

 

Bunun üzerine Türkmen Gardaşlarımızdan iyi haberler geldi. Kızıldağ yeniden ele geçirildi ve onlar bize şunu söylemiş oldular aslında:

"Siz bizim böyle arkamızda olun biz Kızıldağı da alırız...." gerisini siz doldurun.

Elhamdülillah,Elhamdülillah... Mazlumların yüzü gülüyor, en azından daha az ağlıyorlar, beklenen zaman yaklaşıyor.

 

Şimdi biz daha yüksek bir sesle ve altını doldurarak haykırıyoruz ve diyoruz ki,

Tabii ki Dünya Beşten Büyüktür.

Ve bir asır önceden Mehmed Akif bize sesleniyor:

Girmeden tefrika bir millete düşman giremez,

Toplu vurdukça kalpler onu top sindiremez!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmed Daldiken Arşivi
SON YAZILAR