Türkan Yılmaz

Türkan Yılmaz

Şimdiye kadar yediklerinizi unutun

Şimdiye kadar yediklerinizi unutun

Bir işletme açma fikri olanlar için en mantıklısı franchising yolu ile ilerlemek oluyor. Zorluklarının yanı sıra oturmuş bir konseptle hizmet vermek, daha önce denenmiş, başarısı kanıtlanmış ve tanınmış marka ile birlikte, işletme sistemine ait teknikleri ve prosedürleri kullanmak işletme kurma fikrindeki kişi için avantaj sağlıyor.

Franchising olarak işletmeyi açmış şuan birçok farklı ilden müşterileri ağırlayan, mucit tatlar işletmesi “Peşrevzade…”

“Maharet ellerinde” sloganlarının hakkını verip; 1877 yılında başlayan ustalığı, günümüze değin taşımayı başarmış Gaziantepli bir lezzet ustasından süregeliyor.

Peşrevzade Konya Şubesi İşletme Sahibi “Emre Özdoğan” konseptlerden, lezzetlere her açıdan fark oluşturmayı başarmış. Ekibiyle oluşturduğu aile sıcaklığı ile mekana gelenlere samimi bir ortam sunuyor.

Mesela kapıdan girdiğinizde kış günü, güneş gözlüğü ile sizi karşılayan garsonlara tuhaf tuhaf bakmayın. Çünkü Peşrevzade’yi farklı kılan en birinci özelliklerden biri güneş gözlüğü…

Gelen müşteriler de konsepti bildiklerinden güneş gözlüğünü takıp Emre Özdoğan ile “Maharet ellerimizde” sloganı önünde bir poz çekinmeden ayrılmıyor.

Menüdeki lezzetleri anlatmak ise en keyif aldığım kısımlardan biri olacak diyebilirim.

Öncelikle iddialı bir söz ile ifade edeyim şimdiye kadar yediğiniz börekleri unutun.

Peşrev Böreğini yedikten sonra diğer böreklerden farkını içindeki peynirden, dışındaki hem çıtır, hem yumuşak lezzetten anlayabilirsiniz.

Böreği farklı kılan baklava hamurundan yapılıyor olması. Ayrıca içindeki akışkan peynir  uzadıkça uzuyor ve midenizden önce gözünüz doyuyor. Usta ellerden çıkan börek Peşrevzade’nin özellikle kahvaltılarında vazgeçilmezlerden.

Menüde künefenin hemen her yerde göreceğiniz çeşitlerinin yanında, farklı tatlara yabancı olanların, “Tadına baksam mı?” diye düşündüğü nitekim yediğinde de pişman olmayacaklarını düşündüğüm iki lezzet; çilekli ve nutellalı künefe...

Yedikten sonra ikisi de künefeye yakışmış diyeceğinizden eminim.

Farklı tatları her gün menülerine kazandıran Emre Özdoğan ayrıca sosyal medyayı etkin kullanarak düzenlediği yarışmalarla da müşterilere unutamayacağı keyifli anlar yaşatıyor.

Instagram da geçtiğimiz günlerde “Dikkat yediğiniz üründen çeyrek altın çıkabilir”  yazısı ile yaptığı paylaşımla o gün akşama kadar birçok kişinin acaba “tabağımda altın çıkar mı” merakı ile yemesine sebep oldu. Ve yarışma sonucunda 42. masanın sahiplerinin yüzü güldü.

Aynılaşmanın ötesine geçmek kişiye ve firmaya her zaman kazanç sağlar. Steve Jobs’ un da sözünde belirttiği gibi;

“Farklı olun, farklı düşünün; Sıradan işler yapmaktansa aykırı işler ortaya koymak size farklılığı getirecektir.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Türkan Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR