Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Sütten ağzımız yandı! Nereye üfleyelim?

Sütten ağzımız yandı! Nereye üfleyelim?

Konya'da üretim yapan Benefit süt toplama merkezinde çekilen skandal görüntüler tüylerimi diken diken etti. Görüntüler Türkiye’nin gündemine damga vurdu.
 
Benefit Süt Toplama Merkezi'nde çalışan Uğur Turgut isimli TikTok kullanıcısı, üretim merkezinin içerisinden bir görüntüyü sosyal medyada yayınladı. Görüntülerde, süt fabrikasında çalışan bir şahıs, süt kazanına girerek banyo yapıyor.
 
Görüntülerde bir de Kemal Sunal'ın Sakar Şakir isimli filminin bir sahnesindeki 'Marmara Kamil' karakterinin o meşhur replikleri kullanılıyor iyi bir iş yapmışçasına.
 
Buna şimdi ne diyelim ki? Binlerce kere yuh olsun. Ergen egolarını tatmin etmek için vatandaşın sağlığıyla oynayan bu şımarıklardan bıktık artık.
 
Tarım ve Orman Bakanlığı bu iğrenç olaya anında el attı.
 
Görüntülerin ardından süt toplama merkezinde denetim yapan Konya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, iş yeri hakkında 4 yasal işlem uyguladıklarını belirtti.
 
İş yeri, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatı üzerine kapatıldı. 
 
Hızlı reaksiyon verdikleri için hem Tarım ve Orman Bakanlığı’na hem de Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum…
 
Bu pis olayın muhatabı Benefit Hayvancılık da ardarda açıklamalar yaptı. 
 
Videodaki şahsın iş akdinin iptal edildiğini ve gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdular ama iş işten geçti…
 
Firma ortaklarından Ali Osman T., skandal görüntüleri kendisinin de internetten izlediğini ve şoke olduğunu belirtmiş ve Uğur Turgut hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını söylemiş.
 
Lütfen dürüst olun Ali Osman T., kendinizi savunurken de konunun tamamen “itibarsızlaştırma” olduğunu söyleyerek tepkileri bertaraf etmek istemişsiniz.
 
Yapmayın Allah aşkına.
 
Ha pardon o zaman ya, bu pisliği paylaşmayalım en iyisi. Sağlığımızla oynamanıza izin vermediğimiz için özür dileriz. Buna tepki göstermek bizim hatamız.
 
Ne olursa olsun her türlü tedbiri almak sizin görevinizdi. Düzgün personeller çalıştıracaktınız! Ayrıca izlediğim kadarıyla üretim tesisleri hiç steril görünmüyor. Merdiven altı görünüyor.
 
Halkın sağlığıyla dalga geçenler ayakta duramaz. Cezanızı çekeceksiniz!
 
Konya’nın adının böyle bir olayla anılması çok üzücü. Bu şehre de bir özür borçlusunuz.
 
Bu olay bize bir şeyi daha gösterdi ki, özellikle gıda üretimi yapan firmalara ruhsat verirken kılı kırk yarmak gerekiyor. Denetimleri sıklaştırmak, her türlü sert tedbiri almak gerekiyor. Gıda üretiminde merdiven altına geçit vermemek gerekiyor.
 
Umarım bu tatsız hadiseden dolayı Konya’nın çok güvenilir büyük süt üretim firmaları zarar görmez. Süt üreticilerinin sıkıntıları zaten malum. Umarım süt üreticileri de zarar görmez.
 
Bir cahilin yaptığı hata hem sağlığımıza hem de ne kadar çok kişiye zarar veriyor görüyorsunuz işte...
 
Bu firma nerelere süt satıyor, hangi market, mağaza, lokanta bu firmadan süt alıyor bilmek istiyoruz. Listesini görmek istiyoruz. Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Ergin bu konuda da bir çalışma yaptıklarını açıkladı. Bekleyip göreceğiz…
 
RESMEN DİREKTEN DÖNMÜŞÜZ!
 
Yukarıdaki çirkin hadise ile ilgili yazarken aklıma Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edilen o düzenleme geldi.
 
Gıda ve beslenme konusunda her türlü mecrada yazı, haber ve görüş açıklama yasağı getirilmesine ilişkin kanun teklifindeki bazı maddeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından veto edilmişti.
 
Toplumun hemen her kesiminde büyük bir infiale yol açan teklife göre; reklamlar hariç gıda ve beslenme konusunda her türlü mecrada yazı, haber ve görüş açıklama yasağı getirilecekti.
 
Teklife göre, Tarım Bakanlığı bünyesinde bir “Bilim Kurulu” oluşturulacak, her şeye o kurul karar verecekti. Aykırı davrananlara ise 20 ila 50 bin lira para cezası kesilecekti.
 
O zaman da tepki göstermiştik. Ne kadar mantıksız bir girişimdi bu. Tüketiciyi resmen sağlığımızla oynayanların kucağına atmak anlamına geliyordu.
 
Yaşadığımız bu hadise de gösterdi ki resmen direkten dönmüşüz. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan o yasayı veto etmeseydi şu anda bu yazı nedeniyle muhtemelen bana da bir para cezası kesilecekti.
 
Dolayısıyla gazetelerin ve köşe yazarlarının birçoğu Benefit Hayvancılık’ta yaşanan o çirkinliğe ses çıkaramayacaktı.
 
Sağlığımızla oynayanlara da gün doğacaktı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR