İsmail Koç

İsmail Koç

Tahir Akyürek ne demek istedi?

Tahir Akyürek ne demek istedi?

İtfaiye Teşkilatı kuruluşunun 303. Yılını kutladı. Ben de hem de bir ateş almak hem de davete icabet etmek için söz konusu programı yerinde takip ettim.

Bu kapsamda İtfaiyecilik Haftası münasebetiyle İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Konya Muhtarlar Derneği'nin birlikte yürüttükleri “Gönüllüyüz, Birlikte Güçlüyüz” projesi tanıtıldı.

Hem Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran hem de Konya Büyükşehir Başkanı Tahir Akyürek yeni büyükşehir yasası ile birlikte gönüllü itfaiyeciliğin önemine dikkat çektiler.

Aslında yeni büyükşehir yasası ile birlikte gönüllü itfaiyecilik bir zorunluluk haline geldi.

Belde belediyelerinin kaldırılmasıyla merkezden taşraya itfaiye hizmeti götürmek imkânsız hale geldi.

Tam da bu noktada Konya’nın tüm ilçelerine 550 yangın söndürme tankerinin gönderildi. Bu tankerler yangın söndürme ve diğer başla alanlarda kullanılabiliyor.

Tahir Akyürek konuşmasında göreve geldiği 2004 yılından bu yana 3 eski itfaiye binasından yeni büyükşehir yasası ile birlikte 110 itfaiye merkezine ulaştıklarını söyledi.

Laf lafı açtı ve Akyürek Konya’nın gelişiminden bahsederken Konya merkezinde 48 kilometrekarelik bir alanda hizmet vermeye çalıştıklarını bu anlamda alt yapı çalışmalarını da aksatmadıklarını aktardı. Tam da bu noktada 85 alt ve üst geçidi tamamladıklarını yaklaşık 10 tanesini de görev süremizin sonunda tamamlayacaktık diyecekti ki bu dönemin sonuna kadar tamamlayacağız diyerek düzeltti.

Tahir Akyürek’in görev süresinin sonunda yeniden aday gösterilmeyeceği Konya’da epeyce konuşulan bir konu ancak sayın Başkanın ağzından bir dil sürçmesiyle bunu ilk kez duymak şaşırtıcı oldu.

Belki de öküz altında buzağı arıyoruz. Bilemiyorum. Benimki sadece o anda orada bulunmam münasebetiyle bir tespit. Zaman bize her zaman olduğu gibi en doğrusunu gösterecek.

Programda bir başka dikkatimi çeken kişi Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici oldu.

İtfaiye Haftası sebebiyle düzenlenen bir programda çok geri planda kaldığı izlenimini edindim. Çünkü direkt olarak kendi birimi ile ilgili olan bir programda daha öne çıkması beklenirdi.

Acaba Cevdet İşbitirici’nin Akyürek’le arası mı bozuk diye düşünürken hac farizasından yeni döndüğü aklıma geldi. Belki de başkan halen kutsal toprakların maneviyatının altındadır.

Ancak hafta içinde itfaiyecilik haftası münasebetiyle vali ve diğer protokol üyelerini ziyaret ettiği göz önünde bulundurulduğunda bu da pek mantıklı gelmedi.

Belki de Cevdet İşbitirici sakallı olarak ekranlarda görünmek istemiyordur. Kim bilir?

Sen de kardeşim bir itfaiye haftası programına gittin, bir sürü olaya şahit olmuşsun demeyin.

Benimki sadece küçük bir tespit.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR