Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Tam bir gala gecesiydi

Tam bir gala gecesiydi

MÜSAD Konya Şubesi, geçtiğimiz Cuma akşamı 24. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Yapılan genel kurul neticesinde Ömer Faruk Okka, MÜSİAD Konya Şube Başkanlığı görevini Mehmet Hilmi Kağnıcı’ya devretti.
 
Genel kurul sonrası yapılan Gala Programına ise Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Konya STK ve Oda Başkanları, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Gala programına ayrıca, MÜSİAD’ın Temmuz ayındaki genel kurulunda genel başkanlık görevine geçecek olan MÜDİAD Karz-ı Hasen Sandığı Başkanı Mahmut Asmalı da katıldı. Müstakbel genel başkan da Konya’yı önemsediği böylece göstermiş oldu.
 
Milletvekilleri tam kadro programdaydı. Belediye başkanları ve oda başkanlarının neredeyse hepsi de MÜSİAD Konya Şubesi’ni yalnız bırakmadı.
 
Gerçekten tam bir gala akşamı oldu.
 
Böyle kalabalık organizasyonların fazlaca yapıldığı bir şehir olan Konya’da, Pandemi nedeniyle uzun zamandır kimse bir araya gelemiyordu. Gala akşamında ortaya çıkan atmosfer gösterdi ki; böyle programları da bir araya gelip istişare etmeyi de herkes çok özlemiş. Tam bir birliktelik ve gövde gösterisi salona hakimdi.
 
MÜSİAD Konya Şubesi’nin çiçeği burnunda başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı’nın kendine emin ve salona hakim bir ruh halinde olduğunu da belirtmem gerekir. Yaptığı konuşma hem çok ders verici hem de etkileyiciydi.
 
Maneviyat anlamında çok önemli mesajlar verdi. Verdiği mesajlar farklı bir portre çizeceğini gösterdi.
 
Hacı Veyiszade’ye, Tahir Büyükkörükçü’ye, Mevlana’ya ve Şems-i Tebrizi’ye yer yer atıfta bulunarak, her şeyin para kazanmak olmadığını vurgulayıp, kapitalist sisteme karşı maneviyatla karşılık veren mesajları güzeldi.
 
Tek başına rakamları büyütmenin çok bir anlamı olmadığını ve bu rakamların ancak manevi değerlerle birlikte büyürse bir anlam ifade edeceğini salona net bir şekilde aktardı. Vicdan, adalet, maneviyat ve kültürel miras ile harmanlanmış bir gelişmenin çok daha geçerli olacağını hatırlattı. Ki bence gecenin en önemi mesajı buydu.
 
Özetle Hilmi Kağnıcı, yüksek ahlak ve yüksek teknolojiye değinerek MÜSİAD Konya Şubesi’nin misyonunu tekrar hatırlattı.
 
Vali Vahdettin Özkan’ın konuşması da gayet iyiydi. Konya’nın siyasi ve sivil toplum alanındaki birlikteliğine bürokrasiyi temsilen o da ayak uydurdu. Konya’nın bir bütün olarak görünmesine önemli katkı sunacağını bir kez daha gösterdi.
 
Yine Leyla Şahin Usta’nın MÜSİAD’a verdiği değeri, “Gittiğimiz her ortamda Konya MÜSİAD'ın başarılarını anlatmaktan büyük bir onur ve şeref duyuyoruz” şeklinde taltif etmesi de MÜSİAD adına mutluluk vericiydi.
 
En zor dönemi sırtlayan Ömer Faruk Okka’nın konuşması da önemli mesajlar barındırıyordu.
 
Başkan Okka derin bir nefes almıştır herhalde. Çünkü Pandemi sürecinin en büyük yükünü o çekti. Emaneti sağsalim yeni sahibine teslim etmenin mutluluğunu yaşıyordur.
 
Bu çerçevede Ömer Faruk Okka da 4 yıllık görev süresi boyunca üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Pandemi sürecinin hakim olduğu iki yıllık süreci başarılı bir şekilde atlattı.
 
Ömer Faruk Okka’ya bundan sonraki hayatında başarılar dilerken, yeni Başkan Mehmet Hilmi Kağnıcı ve ekibine de yeni dönemde başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR