Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

Teşkilatın ışıkları hiç sönmedi!

Teşkilatın ışıkları hiç sönmedi!

Milletimiz 14 Mayıs’ta verdiği kararla Cumhur İttifakına ve özellikle de AK Parti’ye, 28 Mayıs’ta iradesini yansıttığı ikinci tur Cumhurbaşkanlığı oylamasında ise beklenildiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir zafer daha yaşattı.

Aslında beklenmeyen bir şey değildi.

Sosyal medya algısına, azınlığın sesinin çok çıkmasına aldananlar elbette oldu. Ama ben baştan beridir sonucun belli olduğuna inananlardandım. Bunu da defalarca kez dile getirmiştim.

Milletimizi gerçekten tanıyan herkes bu kanıya varmıştı esasen.

Milletimizin hassasiyetlerini, gönül dünyasını, duygu eşiğini azcık tanıyan pek çok kişi seçimlerin galibinin Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacağını tahmin ediyordu.

Milletimizin muhalefet partilerine rağbet göstermemesinin sebeplerini daha önce konuşmuştuk. İktidar partisine rağbet göstermesinin en önemli sebeplerinin ise güven duygusu ve samimiyete olan inanç olduğunu gördük.

Düşünün ki, deprem bölgesinde bedava ev vereceğini söyleyen muhalefet oy artıramazken, taksitle ev vereceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi hareketi oy artırdı.

Milletimizin siyasi yaklaşımının en net özeti budur herhalde; bedava peynir fare kapanında olur diyerek Kemal Kılıçdaroğlu’na inanmadılar; Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Cumhur İttifakı’na olan güvenleriyle ‘taksitle de olsa ev sahibi olacağım’ diyerek oy verdiler.

Milletimizin değer verdiği bir diğer duygu ise samimiyet testiydi.

Her zaman olduğu gibi kendisine samimi yaklaşan, tepeden bakmayan, yanında durana kıymet verdi milletimiz yine.

Milletimizin bu iki hassasiyetini okşamak için gerekli olan tek şey ise çalışmak, sahada gece gündüz koşturmaktı.

Seçim sürecinde bunu en iyi yapan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’dı. Sağlığını yitime pahasına hi. durmadan koşturdu. Lider böyle olunca peşinden gidenler de ayak uydurmak zorundaydı elbette.

Özellikle AK Parti sahada harıl harıl çalışıyordu. AK Parti’nin, deprem bölgesinde daha yoğunlukla devam eden seçim çalışmaları, yerelde de kesintisiz devam etti.

Konya’da milletvekilleri, milletvekili adayları, belediye başkanları, meclis üyeleri seçim sürecinde dolu dolu programlar düzenlediler.

Ama özellikle teşkilatların hakkını yememek gerekiyor. En çok AK Parti teşkilatları çalıştı. AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın ışıkları neredeyse hiç sönmedi. Sadece i Başkanı Hasan Angı değil, teşkilatlanmadan sorumlu, siyasi ve hukuki işlerden sorumlu, seçim işlerinden sorumlu, tanıtım medyadan sorumlu; tüm ekip yoğun bir süreci geride bıraktı.

Konya merkezde tüm sokakları, yakın uzak tüm taşra ilçeleri ilmek ilmek işlediler.

Haklarını teslim etmemiz gerekiyor.

Seçime en hazır parti AK Parti, en hazır ittifak Cumhur İttifakı, seçime en hazır teşkilat AK Parti Konya teşkilatıydı.

Tüm bu başarının arkasında tabi ki Hasan Angı ismini en tepeye not etmemiz gerekiyor.

Bazı şehirlerde görülen siyasetteki iç kavgalar, boşvermişlikler, işten anlamazlıklar Hasan Angı’nın tecrübesi, mütevazi tavrı ve abilik vasfı nedeniyle Konya’da yaşanmadı.

Başarıyı paylaşan, ekibine, çalışma arkadaşlarına ve şehre değer veren bir anlayışla çalışan Hasan Angı’yı aslında hiçbir zaman karenin ana objesi olarak görülmedi.

Böylesine kritik bir seçimde hayati öneme sahip olan Konya’nın başarısı konusunda da yine mütevazı davrandı. Başarıyı anlattı ama övünmedi.

Şahsen ben rakamlara bakınca ortada bir başarı olduğunu görüyorum.

Net oy farkı olarak baktığımız zaman Konya tüm şehirlerin önünde yer aldı. Seçim sonuçlarını belirleyen Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki 2 milyon 330 bin oy farkının 635 bini yani yüzde 27’si Konya’nın oylarıyla oluştu.

300-500 bin seçmeni olan Büyükşehirlerin oranlarına bakarsanız aldanırsınız. Konya’nın 1.6 milyon seçmeni var. Seçmen sayısını baz alırsak, Büyükşehirler arasında Konya ilk sırada yer alıyor.

Yani Konyalılar yine her zamanki gibi belirleyici rol oynadı. Konyalıların 4’te 3’ü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekledi.

Tabi şunu da belirtmem lazım; AK Parti’de milletvekili listeleri Genel Merkez tarafından yapılıyor. Bu konuda teşkilatları sorumlu tutmamak gerekir. Eleştirilen bir listeye rağmen alınan oy oranı kesinlikle başarıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti, Konya’nın bu desteğini elbette unutmayacaktır…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR