İsmail Koç

İsmail Koç

Transferden neden korkuluyor?

Transferden neden korkuluyor?

Geçtiğimiz sezonu rüya gibi bir sezon geçirerek Spor Toto Süper Lig’in üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’nde gruplarda mücadele etme hakkı kazandı.

2015-2016 sezonu öncesinde ise Atiker Konyaspor’un en çok tartışılan konusu ise kadro yapılanması ve transfer politikası oldu. Bu sezon lig, kupa ve Avrupa olmak üzere 3 kulvarda birden mücadele edecek yeşil beyazlılarda kadro kalitesi ve kadro derinliği taraftarı endişelendiriyor.

Yeni sezon fikstürünün çekilmesine, müsabakaların başlamasına çok az bir süre kalmasına rağmen transferde sessizlik sürüyor. Aykut Kocaman’ın fazla transfer istemediği ve geçen sezonki oyuncularla yola devam etmek istediğini bilmeyen yok.  Tecrübeli teknik adam geçen sezon takımda yakalanan uyumu bozmamak adına transfer konusunda isteksiz…

Bu sezon yeşil beyazlıların en az 45 maç oynayacağı göz önünde bulundurulduğunda ise kadroya acilen takviye yapılması gerekiyor.

Atiker Konyaspor yönetimi ise transferde fazla para harcamamak adına beklemeyi tercih ediyor. Aykut Kocaman’ın transfer konusundaki isteksizliği de yönetiminin elini kuvvetlendiren bir başka etken…

İlk etap kamp dönemi bitmesine rağmen beklenen transferler gerçekleşmedi. Atiker Konyaspor tarihinde ilk kez Avrupa’da boy göstereceği hem de bunu grup aşamasında gerçekleştireceği bir ortamda daha kayda değer bir transfer yapılmamasının hiçbir mantıklı açıklaması olamaz.

Kimse çok borç var, mali disiplin, Finansal Fair-Play konularına sığınmasın. Geçen sezonki gelirler iyi yönetildiği takdirde çok da iyi bir yapılanmaya gidilebilir.

Ayrıca Atiker Konyaspor bu sezon transfer yapmayacak da ne zaman yapacak?

Tek korku takım içindeki dengeleri ve uyumu bozmak ise Aykut Kocaman orada bunun için de var. Sadece teknik ve taktik için değil…

Atiker Konyaspor tarihi için çok önemli olan bu sezonda daha akıllıca ve mantıklı hareket edilmesi gerekiyor. Şayet bu sezon Atiker Konyaspor’un sergileyeceği performans ileriki yıllar için de belirleyici olacak.

Gelelim Volkan Fındıklı konusuna…

Sosyal Medyadaki o paylaşımların ardından Volkan’ın derhal Atiker Konyaspor ile ilişiği kesilmelidir. Zaten teknik ve taktik kapasitesi yetersiz bir oyuncuydu ve zorunluluktan oynuyordu. Son olarak da bu kabul edilemez paylaşımlardan sonra kadroda bulunması hem kendine hem de kulübe zarar verecektir. Kadroda kalması halinde ise sezon içinde bu olay tekrar tekrar hatırlanacak o her zaman bahsettiğimiz takım içindeki uyum zarar görecektir. Yol yakınken Atiker Konyaspor yönetimi gerekeni yapmalıdır.

Tüm bu yaşananlardan sonra Volkan’dan 10 gömlek daha kaliteli İshak’ın takımdan ayrılmasına yanma...

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR