Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Türkiye’yi tefecilere teslim etmeye hazır mısınız?

Türkiye’yi tefecilere teslim etmeye hazır mısınız?

Kemal Kılıçdaroğlu 300 Milyar Dolar bulduğunu söylüyor. Bu parayla Türkiye’nin sorunlarını çözecekmiş, enflasyonu düşürecekmiş, işsize iş, aşsıza aş verecekmiş… Soğanın fiyatı bile düşecek, gerisini varın siz düşünün… Güler misin ağlar mısın?

Kimden alacak peki bu 300 Milyar Doları? Kılıçdaroğlu gelsin de Türkiye’ye para akıtalım, diye bekleyen birileri var da biz mi bilmiyoruz? Bu parayı nereden alacak? Ya IMF ile anlaşacak ülkemizi IMF’ye teslim edecek, ya da…

Tefecilerden alacak…

Katar’dan, Suudi Arabistan’dan ülkemize para geliyor diye çıldıranlar hazır mısınız? Sizin Kılıçdaroğlu tefecilerden 300 Milyar Dolar para bulmuş, onu ülkemize getirecekmiş ve bütün sorunları çözüverecekmiş, işsize iş, emekliye gani para, çiftçinin tarlayı bile ekmesine gerek yok, kamyon yükü para, zaten her muhtarlığa da bir sekreter atadı mı, oldu da bitti maşallah…

Ne oldu yahu Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ile gözünüz mü döndü?

Basiretiniz mi bağlandı?

Hadi terör devleti kurulacak burnumuzun dibine diyoruz onu ciddiye almıyorsunuz, hadi FETÖ’cülere tekrar devleti teslim edeceğim, diyor bunu ciddiye almıyor musunuz? Tamam, hepsini anladık da ülkeyi tefecilere teslim etmesi de mi sizin için bir sorun teşkil etmiyor?

Sevindirik bir hal, saçma sapan yalanlara inanmamızı bekleyen tuhaf histeriklik ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının gözü kör etmesi ile bodoslama tefecilerin eline ülkemizi götürmeyi bile kabul eden bir zihniyet…

Normal mi bu yahu?

Osmanlı İngiltere Devletinden değil, İngiliz bankerlerden borç bulmuştu, yani tefecilerden…

Ne oldu sonu? Kocaman devlet battı… Göremiyor musun gerçeği?

Bugün İngiltere devletinin Türkiye’ye 300 Milyar Dolar borç verebilecek gücü yok, zaten böyle bir parası olsa kendi sorunlarını çözer.

Çok açık yazıyorum, Nurettin Canikli kesinlikle haklıdır, Sülün Osman'ın Taksim Meydanı'nı veya Galata Kulesi'ni satması, Kemal Kılıçdaroğlu'nun “300 Milyar Dolar getireceğim” iddiasından daha gerçekçidir.

Karabağ’ı özgürleştirdi diye mi Recep Tayyip Erdoğan’dan nefret ediyorsunuz?

Karadeniz’de gaz buldu diye mi Recep Tayyip Erdoğan’dan nefret ediyorsunuz?

Patates tarlası gibi şehirlerarası yolları, otoban seviyesine çıkardı diye mi Recep Tayyip Erdoğan’dan nefret ediyorsunuz?

Şehirlerimize hastane yaptı, SSK’lı bütün eczanelerden ilaç alabilir hale geldi, devlet tarafından millet adam yerine konur oldu, bundan dolayı mı nefret ediyorsunuz?

Demiryolları yaptı, ülkemizi hızlı trenle buluşturdu, demir ağlarla yurdumuzu ördü diye mi Recep Tayyip Erdoğan’dan nefret ediyorsunuz?

Fabrikalar kurdu, Konya Ovasına Göksu’dan su getirdi diye mi Recep Tayyip Erdoğan’dan nefret ediyorsunuz?

Milli piyade tüfeğimizi yaptı, jetimizi yaptı, Türk’ü uzaya çıkardı, füzemizi hatta füze motorumuzu yaptı, helikopterimizi yaptı diye mi Recep Tayyip Erdoğan’dan nefret ediyorsunuz?

Uçak gemimizi yaptı, denizlerimizi özgürleştirdi, gemilerimizi yaptı diye mi Recep Tayyip Erdoğan’dan nefret ediyorsunuz?

Altay Tankı için mi? Togg için mi? Kızılelma için mi, Hürkuş için mi, Milli Muharebe Uçağımız için mi Recep Tayyip Erdoğan’dan nefret ediyorsunuz?

Her ile üniversite kurdu diye mi Recep Tayyip Erdoğan’dan nefret ediyorsunuz?

Nedir kardeşim sizin nefretinizin nedeni? Öfkeniz, nefretiniz ülkemizi nereye sürükleyecek görebiliyor musunuz? Yalana inanıyorsunuz, gerçeklere inanmıyorsunuz.

Türkiye emekli maaşlarını ödeyemeyecek, depremzede konutlarının inşaatını devam ettiremeyecek, depremin tahribatının giderilmesi için diğer yatırım ve harcamaları yapamayacak ve depremzedeler için yapılması gereken harcamaları yapamayacak bir hale gelebilir, bunu göremiyor musunuz?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2022 yılı Kasım ayında yaptığı İngiltere ziyaretinde, http://Public.io Şirketi’nin CEO’su Daniel Korski, girişim sermayesi yatırım fonlarının ve yatırım bankalarının yöneticileri ile görüştüğü, CHP sözcüsü Faik Öztrak tarafından açıklanmıştı.

O dönemde görüştükleri diğer fon, şirket ve kuruluşlarının isimleri de şunlar: Entrepreneur Fist (John Clifford), The Creator Fund (Jeremy Brown) ve The Alan Turing Institude.

Görüştükleri fon ve şirketler arasında doğrudan yatırım yapan hiçbir firma bulunmuyor. Girişim sermayesi yatırım fonları da doğrudan yatırım faaliyeti olmayan, sadece portföy yatırımı yapan yatırım şirketleridir.

Sonraki yıllarda yapılan görüşmeleri de tek tek aktarabilirim ama gerek olmadığını düşünüyorum, hiçbir zaman Kılıçdaroğlu, doğrudan yatırım yapan hiçbir kuruluşla görüşmedi.

Bu da önemli tabi, varsayalım, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet’in harcamalarının (depremzede konutlarının inşası dâhil) finansmanında kullanılmak üzere stand-by çerçevesinde IMF’den 300 milyar dolar borç aldı. Ey faize karşı Saadet Partililer 300 milyar dolarlık borç için her yıl ödenecek tutar, kur farkından kaynaklanan ödemeler de ilave edildiğinde 450 Milyar Lirayı aşıyor.

Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz, Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulacaksınız…

Sonra…

Neyse işte, ey Recep Tayyip Erdoğan düşmanı arkadaşlar, Pazartesi günü, “terör devletine hazır mısınız?” demiştik, şimdi de diyoruz ki, “Türkiye’yi tefecilere teslim etmeye hazır mısınız?”…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR