Senan Kazımoğlu

Senan Kazımoğlu

Ümmetin Kaybettiği Sınav: Suriye

Ümmetin Kaybettiği Sınav: Suriye

Bir hafta önceydi markete giderken yolun kenarında kaldırımlarda oturan Suriyeli genç bir kadın gördüm. Yanında 5-6 yaşlarında 3 tane çocuk vardı. Kadın telefonla konuşuyor ve hıçkıra-hıçkıra ağlıyordu. Bu manzara beni çok etkiledi. Suriye topraklarının altı adeta hazine dolu ama halkı aç sefil vaziyette mülteci olarak yaşıyorlar. Peki onların yurdunda kim var?  Elbette İŞİD gibi terörist gurupların görüntüsündeki Batılılar. Yani kan emici sömürgeciler. Zaten Suriye’nin başına da bela bu yeraltındaki hazineleri olmadı mı?  Aynı Azerbaycan’da, Irak’ta, Doğu Türkistan’da Afganistan da ve topyekun Afrika kıtasında olduğu gibi...
Şunu bir kere iyi bilin, nerede bir terörist grup varsa mutlaka arkasında bir emparyelist sömürge var. Zaten bu terörist gruplarda bunlara hizmet için kurulmadı mı? Ama ne yazık ki bunların emellerine de yine Müslümanlar kurban oluyor. Müslüman’ı, Müslüman’a, Müslüman’ın toprağında kırdırıp, yine Müslüman’a seyrettiriyorlar. Birde ismini “İslami Terör” veya “Müslüman Terörü” koyuyorlar. Yahu kardeşim “Kafirler” hep Müslümanlardan mı çıkar?
Yine dönelim Suriye konusuna. Birileri de diyor ki Türkiye’nin Suriye’de ne işi var? Kardeşim Suriye kültürüyle, sınırıyla, diniyle alakası olmayan, binlerce kilometre uzaktaki Amerika’nın, Avrupa’nın, Rusya’nın Suriye’de işi ola biliyor da bir asır önce bizim topraklarımız olan Suriye’de bizim mi işimiz olmasın?
Bazıları da Türkiye’nin Suriyeli mültecilere kucak açmasına karşı çıkıyor ve hatta Türkiyede misafirimiz olan Suriyelilere kötü davranıyor. Acaba o kişiler şuan ayak bastığın topraklar için binlerce Suriyelinin can verdiğini ve bu insanların onların torunları olduğunun farkındalar mı?

Türkiyede 3 milyondan fazla Suriyeli var. Elbette bunların hepsi Evliya gibi adamlardır demiyoruz. Bunun içinde hırlısı var hırsızı var aynı Türkiye’de olduğu gibi. Ancak açık konuşalım bugün Suriyelilerle ilgili ortaya atılan iddiaların pek çoğu uydurma ve hep üçüncü, dördüncü ağızdan duyduğumuz şeyler. “Efendim Suriyeliler Üniversitelerde bedava okuyormuş, yok efendim Suriyeliler filan-filan şeyler yapmışlar” Nerden biliyorsun diye soruyorum, adam başlıyor “dayımın oğlunun bacanağının kardeşinin” bu liste böyle uzayıp gidiyor.

Ancak bütün bu olumsuzluklara rağmen en nihayetinde tüm dünyanın kabul edilen bir gerçek var ki Suriyeli mültecilere, Suriyeli mazlumları, Suriyeli yetimlere Türkiye ve Türkiye halkı kadar sahip çıkan başka bir ülke yok.
Ne yazık ki, ümmet Filistin’de Azerbaycan’da, Irak’ta, Doğu Türkistan’da, Arakanda olduğu gibi Suriye sınavında da sınıfta kaldı. “Bana değmeyen bin yaşasın” mantığıyla yaklaştığımız yılan bir gün bize de değecek. O vakit yanınızda kimseyi aramayın çünkü o zaman geldiğinde iş işten geçmiş olacak...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Senan Kazımoğlu Arşivi
SON YAZILAR