Sami Gediz

Sami Gediz

Vali'ye Veda…

Vali'ye Veda…

Geçtiğimiz Cuma günü Konya Valimiz Aydın Nezih Doğan’ın son mesai gününde kendisine ziyarette bulunduk. Gazete ekibimiz ve Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyarette 1 saati aşkın süre makamda kaldık. Vali Bey’in Konya’ya yaptığı hizmetleri konuşurken bir sürprizle karşılaştık. 3 adet büyük kitap ve yanında da 3 adet yardımcı kitap geldi. Bu kitaplardan birisi Konya Tarımını, diğeri Konya Sanayisini ve üçüncü kitapta Hizmeti sektörünü anlatıyordu. Bu kitaplarda Konya’nın gelişmesi için formüller ve detaylar yer alıyordu. İçeriğin birçok kısmını Vali Bey kendisi yazmış. Kitabı hazırlamak kendisine nasip oldu ama tanıtımı yeni Vali’ye kaldı. İçeriği dolu dolu bir yayın hazırlanmış. Konya’ya çok faydası olacağına inanıyorum.

***************

Vali Bey’e Yunak ilçesinde bir iftira atılmıştı ve bir komplo düzeneğinin içerisinde kendini buluvermişti. Kendisini Balyozcu Vali yaptılar, Kürt düşmanı Vali yaptılar. Ve bu çamuru atanların çeşitli çıkarları ve beklentileri vardı. Bu beklentilerini harekete geçirmek için Vali Bey’e komplo kurarak işe başladılar. Çözüm sürecinin başladığı o yıllarda Vali’yi en güzel süreci sabote etmekle vurabilirlerdi. Bir insana çamur atmak bu kadar kolay değildir. Bu haberin gazeteye kimler tarafından servis edildiği ve amacı da ortaya çıkmış zaten. Vali Bey Konya’da Sağcı, Solcu, Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Çerkez ayrımı yapmadan din, dil, ırk ayrımı gözetmeden eşit bir yaklaşımla son derece demokratik bir yönetim sergiliyordu. Kürt, Türk ayrımı yapmadan bütün iş adamlarıyla görüşüyor onlarla Konya için istişare ediyordu. Yapılacak olan Eğitim Yuvaları konusunda onlardan destek istiyordu. Vali Bey görüntü olarakta buram buram devlet kokuyordu. Konuşmasıyla, oturmasıyla, kalkmasıyla Şehrin Mülki Amiri olma sıfatını fikriyatının yanında bedenen de sergiliyordu. Birileri şimdi de Van’a yalan yanlış bilgiler aktararak Valimizi yıpratmaya çalışıyorlar. Vanlı Kardeşlerimiz müsterih olunuz. Bu Vali ile çalışmak her şehre nasip olmaz. Kendisi kaliteli yönetimi ve çalışmalarıyla Van’ı uçuracaktır. Dışarıdan gelen farklı bilgilere ve yanlı bilgilere inanmayın.

*********************

Vali Bey’e Konya’da en çok özleyeceğiniz şey nedir sorusunu sorduğumda ise hiç zorlanmadı. Sabahları Valiliğe gelirken Mevlana Türbesi ve Kubbe-i Hadra’yı gördüğünde her sabah 1 Fatiha okuyarak Mevlana’nın ruhuna gönderiyormuş. Bunun hazzı inanılmazdı diyor. Her sabah bir manevi havayla işe başlamanın mutluluğunu yaşıyordum diyor. Bu gerçekten farklı bir duygu. Şehrimizin manevi havasını oluşturan Mevlana’yı her sabah anmak ve bir Fatiha göndermek bir çoğumuzun aklına bile gelmez. Vali Bey ile yazdığı şiiri de konuştuk. Kendisi ne kadar şiir olduğunu kabul etmese de dolu dolu dörtlüklerle Konya’yı çok güzel anlatmış. Bir kuşluk vaktinde yazılmış bu dörtlükler. Şehre olan sevgisini, özlemini, hasretini kağıda dökmüş Sayın Vali. Konya’ya çok emeği oldu, kendisi bizlere hakkını helal etti, bizlerde varsa bir hakkımız helal olsun dedik. Allah yeni görev yerinde kendisinin yardımcısı olsun. Güle Güle git Sayın Valim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR