Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Yeni Nesil CHP’liler Niye Türkiye’nin Bayraktar’ına Düşman?

Yeni Nesil CHP’liler Niye Türkiye’nin Bayraktar’ına Düşman?

Türkiye gerçekten çok ilginç bir ülke. Başkalarının belasını kendi üzerimize çekmeyi, normal şartlardan bile sıkıntı çıkarmayı başarabiliyoruz. Ortadoğu’da yeniden bir şekillenme yaşanıyor, muhtemelen Araplarla Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail anlaştı. Kendilerince yeni ve farklı bir paylaşım süreci oluşturuyorlar. Bunun için de önce Hamas’ın bilmem hangi silahlı kanadına bütün insanlığın anormal karşıladığı görüntüleri oluşturttular ve sonra da bölgenin işgaline, hem de hunharca bir metotla başladılar. Mazlumun yanında yer alalım, bu başka bir şey de… Türkiye bu büyük bölgesel sorunla ilgili itidalli ve diplomasiyi önceleyen bir yol takip etmesi gerekirken tuhaf bir şekilde yine tam da bodoslama, aynen Arap Baharı saçmalığında olduğu gibi, tıpkı Mısır’daki darbede olduğuna gibi olayın tam merkezine bir şekilde kendini yerleştirmeyi başardı. Savaş bizim savaşımız değil. Ama sıkıntısı bizim… Türkiye itidalli bir yol takip etmesi gerekirken neden popülizmin fırtınasında savrulmaya başladı, inanın hiç anlayamıyorum? Aşırı açıklamaların mazlumlara da zarar verdiğini neden göremiyoruz? Neden savaşı bizim savaşımız haline getirmeye çalışıyoruz? Derken… İran ile İsrail’in bir bölgesel savaş çıkarma tedirginliği ile insanlar savrulurken işte tam da bu süreçler yaşanırken, birileri çok net bir şekilde yalan olan bir paylaşımı sosyal medyadan sürecin tam da ortasına sürmüş oldu. Bu paylaşıma göre Bayraktar İsrail’e uçak yakıtı satıyordu…

Hayda… yahu Bayraktar petrol ticareti bile yapmıyor, kim neden böyle bir paylaşımı yapar, derken bir de baktık topa Ekrem İmamoğlu ve yeni nesil CHP’liler girdi… Yeni nesil CHP’lilerin sosyal medya paylaşımlarında sanki düşman İsrail değil, Bayraktar… Saçmalıklar, tuhaflıklar… Günlerdir Haluk Bayraktar, Selçuk Bayraktar, CHP’liler ya da CHP’li gibi görünenlerin paylaşımlarında karalanıyor ve Bayraktar’a türlü iftiralar atılıyor. Günlerdir Bayraktar ailesi işini gücünü bıraktı bu alçak iftiralara yanıt vermeye çalışıyor. Bunu nasıl kabul edebilir bu millet?

Evet, dostlar, yeni nesil CHP'lilerin Bayraktar’la ilgili paylaşımlarına, sosyal medya açıklamalarına bakıyorum ve hayretler içerisinde kalıyorum; acaba bu yeni nesil CHP'liler Türkiyeli değil mi? Atatürkçü değil mi? Milli ve yerli değil mi? Türkiye'nin terörle mücadelesine hizmet eden, ülkemizin başarısı için mücadele eden bir kuruluşa karşı bu kadar sert ve karşıtlık olarak net bir duruşun anlamı ne?

Şunu da buradan yazayım, sosyal medyada CHP'li gibi, Ekrem İmamoğlu taraftarı gibi açıklama yapanların çoğu CIA, MOSSAD ajanı veya belki de Rusya’nın gizli servisinin mensupları. Rusya’yı da bu anlamda bir kenara atmayın, Rusya da çok çektik çünkü Bayraktar’lardan… Onun için de bu paylaşımı yapanlar belki Rusya ajanı, Ermenistan ajanı, Esed ajanı, Mısır ajanı… CIA ve MOSSAD ile sınırlı değil konu. Paylaşım yapanların çoğunun CHP ile bir ilgisi yok. Ama benim asıl üzüldüğüm konu şu; çok net bir şekilde CHP'li olduğunu bildiğim insanların da zaman zaman bu tür açıklamaları yapıyor olabilmeleri… Mesela “Alevilerin PKK’sı olmalı” diyen ve DHKP-C’li teröristlere güzelleme yapan birine Ekrem İmamoğlu sahip çıkıyor görüntüsü nasıl bir görüntüdür? Mesela Bayraktar'a alenen iftira atan ve terör örgütünü savunduğu ortaya çıkan biri tutuklandı diye CHP medyası “Bayraktar'ın hedef gösterdiği” ifadesiyle konuyu nasıl verebilir?

Bayraktar'ın ürettiği İHA’lar, SİHA’lar Türkiye'yi güçlü yapıyor. CHP şu anda Türkiye'nin 1. partisi konumunda ve CHP’ye bu unvanı bu millet verdi. Türk Milletinin Türkiye'nin 1. partisi yaptığı CHP, peki hala neden Türkiye’yi güçlü yapan Bayraktar’a sahip çıkamıyor? CHP niye Türkiye'nin onuruyla, şerefiyle Türkiye'nin başarısıyla bir bütün olamıyor? Ekrem İmamoğlu hala anlayamıyor mu? Bayraktar bu milletin içinden çıkmıştır. Bayraktar Türkiye'yi güçlü yapmıştır. Bayraktar terör örgütünün canına ot tıkamıştır. Bayraktar Türkiye'ye hizmet etmiştir. Bayraktar Aziz Türk milletine hizmet etmiştir. Nasıl oluyor da Ekrem İmamoğlu ya da diğer CHP'liler bu gerçeği göremiyor?

Şunu anlayamıyor musunuz CHP terör örgütünden uzaklaştı diye oyu arttı. Afyon adayının, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in terör yandaşları ile ilgili söyledikleri CHP’nin İstanbul’da da Ankara’da da rahat kazanmasını sağladı. Bu ifadeler millete bir güvence gibi geldi. Bunu CHP’liler nasıl ıskalayabilir? CHP’nin, Ekrem İmamoğlu’nun, Mansur Yavaş’ın terör örgütü ile birlikte oldu diye oyu artmadı. AK Parti'nin en zayıf döneminde bile Recep Tayyip Erdoğan'ı kazandıran şey CHP'nin PKK'ya yakınlığı görüntüsüydü, FETÖ'ye yakınlığı görüntüsüydü. Şimdi eğer siz bu çizgiden CHP'yi kurtarmazsanız ey ikram Ekrem İmamoğlu, ey Özgür Özel, ey Mansur Yavaş, şunu bilmeniz gerekiyor, bu kadar güçlenmişken, bu kadar şehri kazanmışken, çok başarılı bir noktaya çıkmışken dahi halk sizi yerle bir eder. Bayraktar ile mücadele ederseniz, Türkiye'nin gururu olarak gördüğü PKK ile mücadelesinde en önemli unsuru olan, Azerbaycanlı kardeşlerimize Karabağ'ı aldıran Bayraktarlarımıza, Haluk Bayraktar'a, Selçuk Bayraktar'a saldırmaya devam ederseniz kaybedersiniz.

Neden Özgür Özel bir açıklama yapıp Bayraktar’a sahip çıkmıyor? Neden Ekrem İmamoğlu, Bayraktar’a iftira atan ve seçimlerde onunla çalıştığı iddia edilen ajans yetkilisi tuhaf tiple ilgili bir açıklama yapıp Bayraktar’a atılan iftiranın yanlış olduğunu ifade etmiyor? Bu Aziz Millet, milli ve yerli olan Bayrakları destekliyor. Neden CHP’liler de bir açıklama yapıp CHP’nin kesinlikle ve kesinlikle Bayraktar'la bir mücadelesinin olmayacağını açıklayamıyor? Niçin Ekrem İmamoğlu bunu diyemiyor? Niçin Mansur Yavaş bunu diyemiyor? Niye diyemiyorsunuz? Bunu anlamıyoruz, anlamlandıramıyoruz.

Eğer Ekrem İmamoğlu ve CHP’liler PKK'nın yanında yer alıyor görüntüsünden, FETÖ’nün yanında yer alıyor görüntüsünden kurtulamazsa İstanbul'u bin defa da kazansalar da emin olun Türkiye'nin genelinde başarılı olamazlar, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamazlar, iktidara gelemezler. Siz Türkiye'yi yönetmeye talipseniz nasıl olur da Türkiye'nin güvenliğini önemsemezsiniz? Bu görüntüyü verirsiniz? Neden PKK ile mücadele eden Bayraktar'a sahip çıkamazsınız? Neden böyle yaparsınız? Bunu anlayamıyorum. Buna bir anlam veremiyorum.

Siz kimin peşindesiniz? Siz kimin yanındasınız? Türkiye'nin yanında değilseniz kiminlesiniz? Ekrem İmamoğlu bu ülke seni bu kafayla Cumhurbaşkanı yapmaz. Git gençlere sor. Git milli yerli Atatürkçülere sor. Bak Bayraktar’la hepsi gurur duyuyor. Ben binlerce Atatürkçüyle konuştum, “Bayraktar bizim gururumuz. Çünkü bayraklarla elde edilen başarı öyle hafife alınacak bir başarı değil. Askerlerimizin Şehit olmasının önüne geçti Bayraktar” diyorlar. PKK'lı bebek katilleri Bayraktar’ın oluşturduğu güvenlik ağı ile topraklarımızda adım atamaz hale geldi. Bu millet bunları biliyor.

Bu ülkede neredeyse her evden Şehit çıktı. PKK bu milletin yüreğini yaktı, ciğerini yaktı. Neden bunu anlayamıyorsunuz? Neden hala bebek katilleriyle aynı saftaymış görüntüsü veriyorsun Sayın Ekrem İmamoğlu? Bak insanlar sana güvenmek istiyor, insanlar sende gelecek olabilir gözüyle bakmak istiyor. MOSSAD’la değil, CIA ile değil, Amerika ile değil, İsrail'le değil, Yunan'la değil, Ermeni ile değil Aziz Türk milleti ile yürü. Çünkü emin ol sana tekrar kazandırtan Aziz Türk milletidir. Buna saygı duy. Başka bir yol doğru bir yol değil. Türkiye'nin değerlerine sahip çık. Git Bayraktar'la görüş, Selçuk Bayraktar'la görüş, Haluk Bayraktar’la görüş. Değerlerimizle kavga etme, değerlerimizi büyütmeye çalış. Millet senden bunu bekliyor, değerlerimizle kavga etmeni değil.

Bilmem anlatabildim mi?

İran’ın saldırı oyunu İsrail’e meşruluk kazandırdı

Konuyu yarın daha ayrıntılı yazarız inşaAllah ama bugün de çok önemli bir gündemi es geçmek istemedim. İran’ın saldırısı konusu bunu bilmemiz gerekiyor tam bir orta oyunudur, İranlıların gazını aldılar, bir tane füzeleri ya da dronları bile İsrail’e zarar veremedi. Buna rağmen korkarım ki bu komedi saldırı daha fazla mazlumun İsrail tarafından katledilmesine neden olmuş olabilir. İran karakterli bir duruş sergileyebilecek bir ülke zaten değil ve şunu bilmemiz gerekir, İran’ın hamaseti aşabilecek bir adımı atmasını dünyada hiç kimse beklemiyor. Füzeleri ve dronları hem de Amerika Birleşik Devletleri tarafından durduruldu ve fakat İran’da halk sokaklara indi, sevindi… Yarın yazarız da İran’ın etkisi de tepkisi de işte bu kadar olur. İran ABD’ye kızınca da kendi uçağını düşürmüştü… Çok üzücü, İran’ın da Suudi Arabistan’ın da Mısır’ın da gücü sadece gariban Müslümanlara yetiyor, ne yazık ki İsrail’e ya da bir Batılı güce zarar vermezler ve veremiyorlar, olan bu…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR