Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Yine korona

Yine korona

Birkaç haftadır koronasız yazılar yazdım.

Ama yine gündemimizde korona var…

Hayatın orta yerine öyle bir konumlanmış ki virüs, bahsi açılmadan olmuyor. Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca müjdeli haberler vermeye başladı. Vaka sayılarında düşüş başlamış durumda. Açıklamalar bu yönde.

Tabi birde çevremizden aldığımız haberler var. Hastasının hastanede yer olmadığı için eve gönderildiğini iddia edenler, sanayilerimizde her geçen gün hasta sayısında artış olduğu duyumları, test yaptırmak için hastane önünde sabahın ilk saatlerinde başlayan bekleyişler ve belli bir sayı sonrasının test dahi yapılamadan yeniden evlerine dönmeleri, korona teşhisi koyulan durumu ağır olmayan vatandaşların hiçbir önlem alınmadan evlerine gönderilmeleri gibi mevzular dönüp duruyor muhabbet meclislerinde… Bu iddialardan doğru olanlar varsa vay halimize… Sayın bakanın aylardır süren çırpınışlarına yazık, sağlıkçılarımızın yoğun mesailerine yazık, aylarca hastalık yayılmasın diye işyerini açamaya esnafın fedakarlığına yazık, işinden gücünden olanların sabrına yazık…

Büyük Şehir Belediye Başkanımızı Sayın Uğur İbrahim Altay öncülüğünde başlayan ‘Konya Takarsa’ kampanyasını yürekten destekliyorum maskeleri takmamız hem bizi hem karşılaştığımız tüm insanları koruyacak. Normal hayata dönüş şeklimiz bile normal değil bizim, hala virüs ortalıkta kol geziyorken hiçbir şey yokmuş gibi davranmak ne demek? ‘Biz virüsü takmıyoruz’ tarzında bir yaklaşımla hem kendimizi hem çevremizi riske atarız. Virüsün en çok görüldüğü iller sıralamasında ilk beşe girip çıkıyoruz. Ülkede ilk beş içerisinde olmamız gereken daha güzel konular var emin olun. Virüsün kafayı taktığı şehirlerden biri olarak gelin ‘maskemizi takalım’ biz takarsak bu işi bitiririz…

Hijyen, maske, mesafe… Sağlığın için, sağlığım için lütfen dikkat et…

.....

Korona olduk olacaz derdiyle yaşayıp giderken, haftalardır bizi düştük düşecez kabusuyla hop oturtup hop kaldıran KonyaSporumuz ligin şampiyonunu ve ikincisini dörder golle yenerek ligde kalmayı garantiledi. Şimdi sırada ligin kalıcısı olmayı garantileyecek kadroyu kurmakta. Önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayan bir KonyaSpor izlemek bu sene matematik uzmanı olan taraftarın hakkı bence.

.....

Saadet Partisi Konya Milletvekili Sayın Abdülkadir Karaduman’da korona virüse yakalanmış kendisine acil şifalar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR