Necmettin Şimşek

Necmettin Şimşek

14 Şubat Cuma

14 Şubat Cuma

Gün bazı kesimler için 14 Şubat bazı kesimler için Cuma, ortak kesişim kümesi için öğleni Cuma, akşamı 14 Şubat…
 
Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker, iddiaya göre, 5 Şubat Çarşamba akşamı, tramvaydan inip evine giderken Özgür Duran’ın, sevgilisi Ayşe’yi dövdüğünü gördü. Duran’a engel olmak istedi. Ancak çıkan arbedede Kadir’in cebinden çıkardığı bıçak Duran’ın kalbine saplandı. Özgür Duran hayatını kaybederken, Kadir Şeker, ‘kasten adam öldürme’ suçundan tutuklandı.
 
Kadir suçlu mu, masum mu?
 
Hâkimler karar verecek.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla meşrulaştırılmaya daha da vahimi özendirilmeye çalışılıyor. Televizyonların çoğu bunun kampanyasını yapıyor. Aile kurumlarını kökünden kurutmaya amaçlayan sembollerin önü bilinçli bir şekilde açılırken aile kurumuna sahip çıkan davranışlar küçümseniyor. Bu büyük tehlikeye hep birlikte karşı koymalıyız.” Dedi.
 
Adalet ile ilgili bakılması gereken kısım herkes için helal olsun dedirten cinsten olmalı.
 
Her ülkede simgeleşmiş parklardan biri olan İngiltere’deki Hydepark ile ilgili anlatılan ve yazılan olay yıllar geçse de akıllarda...
 
İngiliz yargıç gece yarısı parktan geçen kızı korkutan adama, 7 yıl, 7 gün hapis cezası verince şaşıran gazeteciler sormuş: "Adam kıza elini bile süremedi. Kaçan kızın çığlıklarına yetişenler de adamı yakaladı. Bu ceza çok değil mi?" Yargıcın yanıtı hukuk tarihine geçecek düzeydeydi: "Kızı korkutmanın karşılığı 7 gündür. 7 yıl, İngiliz kızlarının gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır."
 
Anlatılan olay gerçekten de olmamışsa bile, herkeste "Helal olsun" dedirten cinsten. Belki de bu duygular yüzünden söz konusu olayın gerçek olup olmadığını da sorgulatmıyor insana.
 
*** Ekonomik hastalıklar
 
Dünya 17 yılda 3 ölümcül virüs salgınına maruz kaldı. 2003 yılında SARS, 2012 yılında MERS ve şimdi de aynı virüs ailesinden korona... Peki, neden bunun ölümcül küresel bir biyolojik tehdit haline gelmeye başladığı algılanmadı ve aşı geliştirilmedi?
 
Korku, hastalıktan hızlı yayıldı.
 
Fuarlar, tanıtımlar, anlaşmalar birer birer iptal ediliyor.
 
Dolar aşkı iki yıldır üretimde olması gerekenlerin gözünü karartmış halde.
 
Başka bir durum görmüyor gözleri.
 
Karasevda dedikleri bu olsa…
 
Dolar kurundaki enflasyonun üzerindeki artışlar, Türkiye ekonomisini, enflasyonun üzerindeki faizden daha olumsuz etkilemektedir. Ülkemizde faiz, yalnızca enflasyonu değil, onu da etkileyen döviz kurunu denetim altında tutmanın bir aracıdır. 
 
 Sonuç olarak;
 
Haftanın olayı Başkanlık bünyesinde kurulan USOM’dur.
 
Ulusal ve uluslararası seviyede siber ortamda ortaya çıkan tehditler ile ilgili kendisine ulaştırılan ihbarları da değerlendirecek,  tehditlerin tespit ve bertaraf edilmesi için kamu kurumları ve özel kişiler ile koordinasyonunu sağlayacak.
 
Coğrafyamızdan kaynaklanan saldırılara artık daha sağlam cevap vereceğiz.
 
Güneyde Suriye, Irak, İsrail…
 
Doğuda İran, Ermenistan….
 
Kuzeyde Rusya, Ermenistan…
 
Batıda Avrupa Birliği…
 
Sevenimiz kadar saldıranlar da olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Necmettin Şimşek Arşivi
SON YAZILAR