Ufuk Kendirci

Ufuk Kendirci

1959 TFF’nin hatası

1959 TFF’nin hatası

Süper Lig’in başlamasına kısa bir süre kala sporda gündem bir transfer, iki 1959 öncesi şampiyonluklar. Peki bu konu neden gündeme geliyor, başka bir deyişle neden gündemden düşmüyor? Çünkü Futbol Federasyonu sürekli konuyu ertelediği için çözüme kavuşmuyor. Halbuki 2 sene önce başvurulmuştu, 1959 sezonu öncesi şampiyonluklarının kabul edilip- edilemeyeceği.

Ligin başlamasına az bir süre kalmışken komisyon kurulmasına karar verildi. Çıkacak karar kimseyi tatmin etmeyecekken sürenin uzatılması da gereksiz bir gerginlik oluşturacak. Halbuki yapılması gerekenler çok zor değil. Şampiyonlukların incelenip mahalli mi yoksa tüm ligi mi kapsadığı araştırılacak ve tarihe, daha önceki kaideler ile Avrupa’daki işleyiş incelenecek.

Trabzonspor tartışmaya başka bir pencere açtı ve kurucu kulüplerin mahalli şampiyonlukların da dahil edilmesi gerektiğini belirtti. Federasyon bu duruma ne der bilmiyorum ama evet derse Konyaspor’un da devreye girmesi gerekiyor. Çünkü kurucu kulüplere bakıldığında Konya Gençlerbirliği’nin 1938-1948 yılları arasında 10 şampiyonluğu var. Trabzon’un talebi kabul olursa, Konya’nın neyi eksik?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ufuk Kendirci Arşivi
SON YAZILAR