İbrahim Doğan

İbrahim Doğan

2-0 gerideyken forveti çıkarmak, alkışlanacak hareket...

2-0 gerideyken forveti çıkarmak, alkışlanacak hareket...

Maçın skoru 2-0’a geldiğinde “Bu maçta kayıp gitti” dedi birçoğumuz... İlk yarının sonlarında gelen penaltı, hayalleri yıkmıştı.

Derken ilk yarıdaki aksaklıkları görüp oyuna müdahale edildi. Gol ihtiyacı olmasına rağmen takımın forveti oyundan alındı. Bu radikal bir karardır. Her teknik direktör yapmaya cesaret edemez. 2-0 geridesin ve forveti oyundan alıyorsun. Aslında İlhan Palut ne kadar doğru bir karar aldığını gösterdi. Kravets’e de bir mesaj verdi, performansının yeterli düzeyde olmadığı noktasında...

Geldiklerinde eleştirilerin hedefi haline gelen Cikaleshi, Diamonde ve kaleci Eray, maçın yıldızlarındandı. Özellikle orta sahada oyunu ısıran bir yapısı olan Diamonde, sahanın her yerinde oynadı. Cikaleshi ise yenilgiyi kabullenmedi. Neler yapabileceğini gösterdi. Bundan sonra muhtemelen tek forvet olarak 11’de başlayacaktır. Kravet’in performansı daha da düşerse takımın 2. forveti Erdon olacaktır. İstemeye istemeye de olsa Kravets kendisini 3. forvet konumuna soktu. Cikaleshi ise as forvet olmayı haketti.

2-0 geriye düştüğün maçta sürenin yettiği çerçevede farkı 1’e indirirsen bu durum maçı çevirmek için yeterli olabilir. Gerekli disiplini sağlandığında ve istekli olduğunda maçtan galip ayrılabilirsin... Konyaspor Malatya maçında bunu gösterdi. Bu galibiyet takımın kaybettiği özgüveni de geri getirdi. Şimdiden birlikte oynama alışkanlığı  kazanan ya da kazanacak futbolculardan verim alma zamanı!

Eksikler var mı? Elbette!

Mesela defansta uzun boylu stoper sorununu çekiyor Konyaspor... Aynı zamanda boşluk verildiği anda rakiplerin daha kolay pozisyon bulması şu ana kadar engellenebilmiş değil! Hava toplarında da bazen yetersiz kalınabiliyor. Eksikleri duran toplarda orta saha ve forvetlerin uzun olması kapatıyor. Ama akan oyunda olumsuz durumlar yaşanabiliyor.

Rakibin ile oynadığın maçı kazanman çok önemli. 6 puanlık bir maçtı sonuçta... Kaybedildiği takdirde rakibin 6 puan gerisine düşmek ve aşağıya yakın kalmak sıkıntı doğuracaktı. Öyle bir durumun yaşanmaması, Konyaspor’u sıralamada biraz daha rahatlattı. Artık daha rahat bir oyun sergilenecek. Puan anlamında biraz daha üst sıralara çıkmak gerekiyor. Öyle bir durumda takım istediği oyunu oynayabilir ve rakipler, çekinerek gelir, sahaya çıkar! Bu da Konyaspor’un lehine bir durum olarak sonuçlara yansır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Doğan Arşivi
SON YAZILAR