Seyfullah Koyuncu

Seyfullah Koyuncu

2 saat içinde 4 kez polis kontrolüne takıldık

2 saat içinde 4 kez polis kontrolüne takıldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu sokağa çıkma yasağını ilerleyen dönemde de sürdürme kararı aldıklarını ifade ederek; önümüzdeki hafta sonu da yasağın uygulanacağını belirtti.
 
Hafta sonu yasağının yeniden uygulanacağının duyurulmasıyla; okurlarımın bazılarından çeşitli mesajlar aldım.
 
Özellikle çiftçilerin mağduriyeti vardı.
 
Şuanda Türkiye’nin bir çok bölgesinde olduğu gibi Konya’da da tarımsal faaliyetler yoğun bir şekilde devam ediyor. Çiftçi bu dönemde hasat, gübreleme, fide dikimi, çapalama, sulama, ilaçlama, tekleme işlemlerinden tutun da bir sürü çalışma yürütüyor.
 
Üretim döneminde bir gün bile çok önemlidir. Tarladaki mahsul susadığı zaman, ‘Bugün sokağa çıkma yasağı varmış’ demez.
 
Konya’da bazı bölgelerde sulama sıkıntısı olduğu için, sulama kuyularını sırayla kullanan tarla komşuları var mesela. Adamın tarlasında bir tane kuyu var, komşularında kuyu yok. 1 kuyuyu hepsi sırayla kullanıyorlar. Bu tarla komşuları için bu sıranın şaşmaması önemli. Çünkü bir sapmada en az 4-5 aile birden etkileniyor.
 
Bazı çiftçilerimiz, tarladaki mahsulün zarar görmemesi adına hafta sonu uygulanacak yasaktan kısmen muaf tutulmak istiyordu.
 
Dün gazetemizi bitirip matbaaya gönderdikten ve bu yazıyı internet sitemize yükledikten sonra Bakan Bekir Pakdemirli'den konuyla ilgili açıklama geldi. Bakan Pakdemirli, çiftçilerin yasaktan muaf tutulacağını söyledi.
 
Alınan bu karar isabetli oldu.
                           
Başta İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere; Konya Valiliği bünyesinde görev yapan il pandemi kurulunun, bu karardan sonra alacağı bazı önlemler var. 
 
Çiftçilerimiz ve tarım işçilerimizin güvenliği ön planda tutulmalı, sosyal mesafe kuralına uyularak üretime devam etmeleri sağlanmalıdır. Muhtarlar ve kaymakamlıklar aracılığıyla bugün ve yarın, yasak süresince tarlasında çalışmak isteyen çiftçiler belirlenip, tarla sınırları ve gidiş-dönüş güzergahında bir serbestlik verilebilir.
 
Herkes kafasına göre tarlasına gitmemelidir.
 
TÜRK POLİSİ YAKALAR, YAKALARSA CEZA YAZAR!
 
Mesleğimiz yasak kapsamına girmediği için geçtiğimiz hafta sonu Konya’nın çeşitli bölgelerini gezme fırsatı buldum. Konya kurala harfiyen uymuş görünüyordu. Sokakta ekmek kamyonları, fırın çalışanları, polisler ve gazetecilerden başka kimse yoktu.
 
Biz de bu ayrıcalıktan faydalanarak hem haber yapalım hem de meydanlarda ve tarihi bölgelerde arşivlik fotoğraflar çekelim istedik. Hani hep Konya’da insan manzaraları haberi yapardık ya, bu defa da Konya’dan insansızlık manzaraları haberi yapmak istedik.
 
Konya sokaklarının güzelliğini her defasında yeniden keşfetsek de sokakların ve meydanların insanlarla daha anlamlı olduğunu müşahade ettik.
 
Ne kadar garip değil mi; bu dünyayı en çok çirkinleştiren de biziz, güzelleştiren de.
 
Hafta sonu kaçak göçek sokağa çıkmaya yeltenenleri uyarayım; 2 saat içinde 4 kez polis kontrolüne takıldık. Gazeteci olduğumuz halde göz yumulmadı ve durdurulduk. Aman ha bir cesur yürek edasıyla sokağa atmayın kendinizi, Türk Polisi yakalar, yakalarsa ceza yazar! Benden söylemesi.
 
Hele hele, 'Bu saatten sonra Konya Emniyeti düşünsün' diyerek artistlik yapmaya sakın kalkmayın!
 
Plakalarını söktüğü otomobil ile trafikte seyreden ve bu anları 'Bu saatten sonra Konya Emniyeti düşünsün' diyerek sosyal medyada paylaşan sivri zekalıyı Konya Emniyeti anında yakaladı işte.
 
Bu sivri zekalı arkadaşa; 'trafik yönünden ve bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmaktan' toplamda 7 bin 500 TL idari para cezası uygulandı.
 
Neyse ki bu sivri zekalı arkadaş hem polis abilerinden ve ablalarından özür diledi, hem de pişman olduğunu dile getirdi.
 
Macera aramayın, oturun evinizde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyfullah Koyuncu Arşivi
SON YAZILAR