Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

3 PUAN GÜZELDİR

3 PUAN GÜZELDİR

Aykut Kocaman’lı Torku Konyaspor’a taraftar, basın ve yönetim çok güvenle ve umutla bakıyor. Yazıma bu cümleyi söyleyerek başlamak iyi olacak. Çünkü bu güveni veren Aykut Kocaman’nın ta kendisi. Disipliniyle, gelir gelmez farkını ortaya koymasıyla, Hedefleriyle…

Torku Konyaspor, KDÇ Karabükspor’a karşı ortada bir oyunla başladı. Kocaman, ilk olarak oyunu analiz etmeye çalıştı. Bunu başardı da.

İleri uçta Hasan Kabze ile başlaması beni çok şaşırtmadı, çok sevindirdi. Hasan Kabze kendi mevkiinde daha iyi oynayan bir oyuncu. Sol kanada sağ kanada koymak işe yaramaz. Kabze bana göre bu maçta ileri uçta Marica ve Rangelov’dan daha iyi top tuttu. Kaçırdığı rövaşata golü bunun cabası.

Lige Avrupa maçlarından dolayı erken başlayan KDÇ Karabükspor, 7 puana sahip kolay bir takım değil. Hazır, oturmuş bir kadroya sahipler. İlerleyen haftalarda çok iyi olacaklarını düşünüyorum.

Demek istediğim şu: Torku Konyaspor hazır Karabükspor’a karşı iyi direndi. Kafa kafaya oynayabileceğini gösterdi.

Torku Konyaspor, Karabük ekibine karşı daha erken gol bulabilirdi fakat Kocaman bu maçta oyuncularını tanımaya çalıştı. Bundan sonraki maçlarda rakibi tanımaya çalışacak ve elinden geleni yapacak. Çünkü Kocaman’nın Torku Konyaspor’u bu kadar benimseyeceğini düşünmüyordum ne yalan söyleyeyim. Helal olsun.

Gelelim kırmızı karta ve gole. Selim Ay çift sarı karttan kırmızı kart gördü. Yediği ikinci sarı kartı gereksizdi. Maçın bitimine dakikalar kalmış zaten, o harekete gerek yoktu.

Torku Konyaspor 10 kişi kaldıktan sonra beraberliğe razıydı ki bunu Aykut Hoca da maç sonunda belirtti. Son dakikalarda golün gelmesi ve 3 puan alınması herkesi çok sevindirdi.

Kocaman gençlere önem veren bir teknik direktör. Torku Konyaspor’da da bu geleneğine devam edecek. Bu geleneğe sahip bir hocanın bu sezonki ilk lig maçında Ömer Ali gibi bir oyuncunun gol atması da düşüncesinin süsü oldu.

İnşallah Aykut Hoca önümüzdeki hafta Trabzon’dan bir üç puan daha getirir.

1 puan beklerken gelen 3 PUAN GÜZELDİR.

FUTBOLDA NE ZAMAN MÜTEVAZİ OLURUZ?

- Maçta 10 kişi kalsak dahi galibiyete olan inancımızı yitirmediğimiz zaman futbolda mütevazi oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR