Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Yoğun Günün Arkasından Spor ve Gündem Notları

Yoğun Günün Arkasından Spor ve Gündem Notları

Dün müthiş bir yoğunlukla geçti, çok çok önemli notları aldığım bir gündü. Yazacağım elbette.

Fakat şunu ifade edeyim, son günlerde yeni ve farklı bir Konya’yı keşfediyorum. Aslında takım kaptanımız Lokman Koyuncuoğlu ile birlikte keşfediyoruz.

Çok farklı, başarılı, dünyalı, modern, sistemli bir Konya…

Şu anda fazla anlatmayacağım, fazla yazmayacağım, sadece şu kadarını ifade edeyim, dün Konya Organize Sanayi Bölgesinin Restoranında yedik öğle yemeğini ve bu yemekten size önümüzdeki günlerde çok önemli notlar aktaracağım.

Bu arada unutmadan ifade edeyim, dün çok enteresan bir de konuya şahitlik ettik, Sayın Salih Kapusuz’da oradaydı. Ne işi var, niye geldi, bilmiyorum.

Konuşmadık da ama bir gazeteci saikı ile Salih Kapusuz hafta içi bir gün Konya’da, hem de Konya Organize Sanayi Bölgesinin Restoranında ne arıyordu inanın merak ettim.

Acaba Konya’da bir iş mi yapıyor? Konya’da bir ortaklık işi mi var? Yoksa Konya Organize Sanayi Bölgesine bir yatırım mı yapacak? Bilmiyorum.

Nezaketsizlik olmasın diye doğrusu fotoğrafta çekmedim ama o Sayın Salih Kapusuz’un dün Konya’daydı, belirteyim.

Neyse, KOS restoranı da inanın harika olmuş, burada konuyu açmışken ifade etmemek olmaz. Öncelikle KOS Yönetimini ve konuyla birebir ilgilenen Sayın İbrahim Özen’i şahsen kutlamak istiyorum.

Tabi KOS restoranının müdürü Ömer İbrahim Eroğlu Beymiş, bizimle birebir ilgilendi. Harika bir iş çıkarmışlar.

Enver Usta bize özel spesiyallerden ikram etti. Ne yalan söyleyeyim, Konya’da yediğim en iyi yemeklerden bir tanesiydi.

Bu arada KOS Restoran’ın salatasının da rakipsiz olduğunu ifade edeyim.

Bunları özellikle yazdım, “Konya’da iyi mekân yok” deyip duranlar bilginiz olsun doğruyu ifade etmiyorlar, Konya’da iyi mekânlar var ve hatta gerçekten çok iyi restoranlar var. İfade etmiş olalım.

Neyse biz asıl konumuzda dönelim, önümüzdeki günlerde size bu konularla ilgili dediğim gibi daha ayrıntılı bilgiler yazacağım ama şu kadarını ifade etmiş olayım, Konya’da her geçen gün yeni ve farklı bir konuyu keşfedebiliyorsunuz, zannettiğinizden daha zengin, daha renkli, daha nitelikli bir şehirde yaşıyorsunuz, ifade etmiş olalım.

 

TORKU KONYASPOR BÖYLE DEVAM ETMELİ

Buradan Konyaspor’a geçeceğim. Pazartesi günü yine Torku Arena’daydık. Stadyum çok güzel ya, isteseniz de, istemeseniz de sizi maça çekiyor.

“Bir de maç güzel olsa”, diyorsunuz, Şükür bu hafta güzeldi. İşte her hafta böyle güzel olmalı, diyelim ve notlarımıza geçelim.

Oradaki memurdan mı kaynaklandı, yoksa talimat mı verildi? Bilmiyorum ama her şeyden önce aracımızı protokol bölümüne koymakta bu hafta zorluk çıkarmadılar bize. Rahatça Basın Kartımızı ibraz ederek aracımızı protokol bölümüne koyabildik. İyilik burada başladı.  

Sonra tabi stadyuma geçtik. Basın tribündeki platformlar, bir başka ifade şekliyle de masalar silinmiş. Koltuklar da temizdi.

Hoşumuza gitti niye yalan söyleyeyim.

Yetkililerden işte ricamız bu, ne olur sanki tertemiz olsa stadyumumuz? Tabi ben masalar, koltuklar silinmiş, tertemiz görünce bu maçı da alırız, dedim, Şükür aldık.

Yalan söylemeyelim, 90 dakika sinir krizleri geçirdik ama sonunda Ömer Ali’nin müthiş golüyle sevindik.

Maça 14 bine yakın seyirci gelmiş. 42 Bin kişilik stadyumda elbette az ama şunu da bilmeniz gerekiyor; Türkiye’de, Süper Lig’de şu anda en fazla seyirci ortalamasına Torku Konyaspor ulaşmış durumda.

Aslında takımımız da iyi oynuyor, paslaşmalar çok isabetli ve futbolcularımızın kondisyonu çok iyi ama işte son vuruşlardaki sorunlar bu hafta da ciddi sorun olmaya devam etti. Aykut Kocaman takıma bir hava katmış, futbolcular daha fazla kendilerine güvenerek oynuyorlar, bu da güzel.

Bu arada şunu da ifade edeyim, şu anda Süper Ligde iyi futbol da oynanmıyor, teknik direktörler galiba korkuyor, açık futbol oynatmıyorlar. Pazartesi günü Kardemir Karabük de çok kapalı bir futbol oynadı. Nerede ise 1-8-1-1 taktiği ile oynadılar. Doğal olarak da futbol oynanmadı ama Konyaspor kazanmayı çok istiyordu, Selim’in kötü bir faulle ikinci sarıdan kırmızı kart görmesine, takım 10 kişi kalmasına rağmen Konyaspor kazandı.

Eğer böyle devam edebilirsek, Konyasporumuz 5 haftayı kazanarak kapatabilirse inanın hem taraftar en az 30 bin kişiye çıkar hem de bu takım ilk 5’de oynar, başarılı da olur. Çünkü Konyaspor’da oturmuş bir takım var ve bu da iyi bir futbolu beraberinde getirmiş oluyor.

Oyuncularımıza, son dakikada Konya’ya, taraftarlara bu güzel sevinci yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Aykut Kocaman’a da başarılar diliyoruz. Allah mahcup etmesin.

 

YAĞMURLAR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Neyse bu yazımızın sonunda da bahsetmiş olalım, dün aynı zamanda Meram Ziraat Odasına gittik, Ali Ataiyibiner’i ziyaret ettik.

Yağmurlar çiftçinin yüzünü güldürmüş. İnşa Allah kışın da bolca kar yağar Konya’mıza ve ondan sonra da Nisan ve Mayıs da bol yağışlı geçer ve bol bereketli bir yıl olur Hicri 1436 ve Miladi 2015…

Yağmurlar çiftçimizi umutlandırdığı gibi İnşa Allah ülkemizin de üzerinden karabulutların dağıldığı bir dönemin başlamasının muştusudur.

Yoğun bir günün sonunda notlarımız böyle ama asıl önemli yazıyı başka bir güne bıraktığımızı ifade edeyim…

Bilginiz olsun Yeni Haber sizi yeni Konya ile tanıştıracak, bizi izlemeye devam edin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR